Participarea doamnelor de la Ambasada Chinei in Romania la Bazarul de Craciun IWA

2017-12-21 21:02

Pe data de 10 decembrie 2017, in cadrul centrului expozitional Romexpo, a avut loc bazarul de craciun, o activitate de vanzari caritabila, activitate demarata de Asociatia Internationala a Femeilor din Bucuresti (IWA), Romania. Sub indrumarea doamnei Tan Yuxiu, doamnele de la Ambasada Chinei in Romania au participat la aceasta activitate, au planificat si au vandut. Cu acest prilej au impartasit aspectele traditionale ale Chinei intr-o noua era. Domnul ambasador Xu Feihong a participat la aceasta activitate.

Atmosfera a fost plina de viata si oamenii s-au inghesuit sa participe. 51 de ambasade precum si o serie de organiatii nonguvernamentale si-au expus tarabele pe care le-au umplut cu numeroase produse. Cea a Ambasadei Chinei este dominata de culoarea rosu, traditionala pentru acest stat, spiritul steagului rosu cu cinci stele, lampioane rosii, hartia chinezeasca si ornamente din hartie specifice, scot in evidenta atmosfera festiva de bun augur. Ornamentele de actualitate din matase, mestesugurile traditionale rafinate, culoarea si frumusetea tarabei poporului chinez au urat bun venit. Clubul de doamne de la ambasada, au folosit pensula si cerneala pentru a prezenta farmecul unic al caligrafiei chineze; acestea au atras un numar mare cu curiosi.

In cadrul activitatii, spectacolul de costume tradiionale chinezesti si dansul classic chinezesc de frumusete realizat de Institutul Confucius din Bucuresti au castigat aplauzele publicului.

Dupa eveniment, Ambasada a donat toate veniturile la IWA pentru activitatile caritabile.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro