Vizita Ambasadorului Chinei in Romania, domnul Xu Feihong, la Ministrul Apararii Nationale al Romaniei

2017-12-08 06:11

Pe data de 6 decembrie 2017, Ambasadorul Chinei in Romania, domnul Xu Feihong, l-a intalnit pe noul Ministeru al Apararii Nationale al Romaniei, domnul Mihai-Viorel Fifor. Atasatul militar al ambasadei, colonel superior Liu Tao, a participat la intalnire.

Excelenta sa, domnul Xu Feihong i-a transmis urari noului Ministeru al Apararii Nationale, exprimandu-si ideile in vederea unei cooperarii bilaterale. Domnul Xu Feihong a declarat, ca ”Prietenul adevarat la nevoie se cunoaste” in relatia de prietenie tradițională dintre China și România, avand o baza profunda pentru cooperarea militara. De la stabilirea realtiilor diplomatice, continutul cooperarii militare si mecanismul cooperarii dintre cele doua tari a fost imbogatit continuu, avand un rol important in mostenirea si dezvoltarea prieteniei traditionale precum si in vederea imbunatatirii nivelului acestei cooperari. Ne dorim ca ambele parti sa consolideze schimburile si cooperarea, cu mai multe realizari pana la aniversarea de 70 de ani din 2019 a relatiilor diplomatice chino-romane si implinirea a 15 ani de parteneriat amplu si prietenie si cooperatre dintre cele doua tari.

Domnul ambasdor a subliniat: China este in proces de construire a unei comunitati cu destin comun al omenirii, iar odata cu convocarea celui de-al 19 lea Congres National al PCC, a facut un angajament solemn in vederea realizarii acestui scop. Cele doua tari au participat activ la operatiunile internationale de mentinere a pacii si spera ca se vor depune eforturi comune in vederea mentinerii acesteia precum si pentru promovarea comuna a dezvoltarii.

Domnul ministru Fifor a declarat ca in contextul promovarii proiectului Belt and Road si cooperarea China-Tarile din Europa Centrala si de Est, relatiile politice, economice si militare ale Romaniei cu China au avut parte de o dezvoltare frumoasa. Conform situatiei internationale actuale, cooperarea internationala de mentinere a pacii poate fi consolidata in continuare pentru a face fata amenintarilor si provocarilor mondiale. In calitate de stat membru NATO si UE, Romania va depune eforturi pentru a promova colaborarea Chinei cu aceste organizatii si va contribui la aprofundarea si consolidarea parteneriatului strategic intre UE si China.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro