Ambasadorul Chinei in Romania, domnul Xu Feihong s-a intalnit cu domnul vicepremier Ion-Marcel Ciolacu

2017-08-25 21:10

Pe 22 august 2017, ambasadorul Xu Feihong s-a intalnit cu vicepremierul Romaniei, domnul Ion-Marcel Ciolacu. La intalnire a participat si ministrul energiei, domnul Toma-Florin Petcu.

Domnul ambasador a prezentat pe scurt situatia proiectului "Centura si Drumul"si a cooperarii dintre China si tarile din Europa de est si centrala, declarand si faptul ca Romania este o tara importanta in proiectul mai sus mentionat, China acordand o mare importanta dezvoltarii cooperarii cu Romania si doreste sa depuna eforturi comune cu partea romana pentru a face un pas inainte in procesul cooperarii, pentru a cunoaste progrese noi si dobandirea de rezultate pozitive in ceea ce priveste proiectul "Centura si Drumul" si cooperarea in format 16+1.

Vicepremierul Ciolacu a declarat ca economia romana si cea chineza au cunoscut o dezvotare rapida si ca cele doua tari au un potential imens de colaborare. Noul Guvern care si-a inceput activitatea de la sfarsitul lunii iunie sustine puternic cooperarea romano-chineza si are mari asteptari de la poriectul "Centura si Drumul" si cooperarea in format 16+1. In acest moment, in ceea ce priveste colaborea despre puterea nucleara si cea termica, cele doua tari au purtat cu succes negocieri si isi doreste ca legatura cu firmele chineze sa se intensifice si sa cunoasca rezultate. Romania ureaza bun venit firmelor chineze pentru a-si intensifica munca fata de investiile romanesti in ceea ce priveste: caile ferate, drumurile si infrastructura si de a promova interconexiunea.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro