Ambasadorul Chinei in Romania, domnul Xu Feihong s-a intalnit cu Minitstrul Sanatatii al Romaniei, domnul Florian-Dorel BODOG

2017-08-17 19:43

Pe data de 16 august 2017, ambasadorul Xu Feihong l-a intalnit pe domnul Florian-Dorel Bodog, ministrul sanatatii, pentru a discuta despre colaborarea bilaterala in acest domeniu din cadrul proiectului “Centura si drumul”.

Domnul ministru Bodog a precizat ca aceasta colaborare romano-chineza in domenuiul sanatatii are o istorie indelungata. Dumnealui si-ar dori ca in timpul manadatului sau cele doua tari sa cunoasca o dezvoltare puternica si sa sporeasca inter-schimbul in mai multe sfere: sistemul medical si serviciile medicale, prevenirea si vindecarea bolilor, diagnosticul si medicina traditionala chineza, formarea personalului medical etc. In acest caz cele doua state se bucura de un sprijin politic pentru cooperarea concreta. Domnul ministru va merge la Beijing pentru a participa la Reuniunea la nivel inalt “Centura si drumul” pentru cooperarea sanatatii, care va avea loc in perioada 18-19 august. Domnul Bodog isi doreste ca aceasta vizita sa-i poata oferi o oportunitate de a discuta cu partea chineza despre planurile si orizonturile de cooperare, in vederea obtinerii mai multor rezultate pragmatice.

Domnnul ambasador a prezentat pe scurt Reuniunea la nivel inalt “Centura si drumul” pentru cooperarea sanatatii, declarand ca aceasta cooperare din domeniul sanatatii in ceea ce priveste proiectul sus mentionat este una foarte importanta, iar partea chineza isi doreste ca Romania sa se implice profund in aceasta colaborare. Medicina traditional chinezeasca a facut deja un pas substantial in aceasta colaborare, spitalul de medicina traditionala din Suzhou impreuna cu judetul Tulcea a construit un centru de diagnostic chinez, iar celelalte judete din Romania si-au exprimat deja interesul fata de deschiderea unor astfel de centre. Ambasada chineza isi doreste acelasi lucru ca si Ministerul roman al Sanatatii, isi doreste o platforma de colaborare bilaterala, promovand sistemul de sanatate, schimbul si cooperarea dintre institutii medicale, contribuind la asistenta sociala a oamenilor din cele doua tari si proiectul “Centura si Drumul”.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro