Ambasadorul Chinei in Romania, domnul Xu Feihong a vizitat judetele Tulcea si Braila si a luat parte la spectacolul Concursului International de canto Hariclea Darclee

2017-08-08 19:42

Intre 4-6 august 2017, domnul ambasador Xu Feihong impreuna cu sotia dumnealui au fost invitati in judetele Tulcea si Braila, intalnindu-se cu presedintele consiliului judetean Tulcea, Horia Teodorescu, vicepresedintii consiliului judetean Tulcea, Dumitru Mergeani si George Luchici, viceprimarul municipiului Tulcea Petre Marinescu, vice-primarul orasului Sulina, Maria Balan, primarul municipiului Braila, Viorel Marian Dragomir, guvernatorul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, Marin-Matei Musetescu si faimoasa soprana, Mariana Nicolesco, incheindu-se cu participarea la spectacolul Concursului International de canto Hariclea Darclee.

Presedintele consiliului judetean Tulcea, Teodorescu i-a urat bun venit domnului ambasador in judetul Tulcea, vorbindu-i despre relatia de cooperare foarte buna cu orasul Suzhou din ultimii 22 de ani, obtinand o serie de rezultate de-a dreptul bune, in special vorbind despre cooperarea cu spitalul de medicina traditionala chinezeasa din Suzhou si formarea unui centru de diagnostic si tratament chinezesc, fiind astfel, si pentru oamenii din Tulcea ar fi o oportuniate foarte buna, crescandu-se capacitatea de intelegere a romanilor in ceea ce priveste China. Judetul Tulcea isi doreste sa intareasca aceasta cooperare cu China, urand bun venit fabricilor chineze in proiectul de construire a podului Braila-Tulcea, bun venit chinezilor sa viziteze Delta Dunarii, participarea la cat mai multe expozitii de pictura chineza, deschiderea de clase pentru invatarea limbii chineze, conctructia de drumuri, agricultura, tehnologie, ecologie,etc., cooperarea in mai multe domenii de activitate. Primarul Braila, Dragomir a avut un schimb de parere cu domnul ambasador asupra proiectului podul de preste Dunare precum si schimburilor culturale si artistice dintre Braila si China.

Domnul ambasador Xu a declarat ca implementarea cat mai curand a proiectelor de cooperare este un consens dintre Ambasada Chinei in Romania si Guvernul Romaniei. Schimburile si colaborarea la nivel local servesc drept o baza pentru relatii bilaterale. Partea chineza acorda o importanta deosebita conlucrarii pe plan local cu Romania: “Am venit aici sa vizitez aceste doua judete cu scopul de a verifica posibiltatea unei cooperari.” Companiile chineze de contructie de drumuri si poduri au o experienta foarte bogata. Intre China si Romania avem o un potential imens de cooperare in mai mute domenii cum ar fi: infratructura, agricultura, cultura, arta, educatia, cercetarea, protectia mediului, turismul etc. China incurajeaza organizatiile, fabricile sa fie deschise cooperarii bilaterale cu Romania, sperand ca prin eforturi comune aceasta cooperare va fi si mai bogata aducand beneficii pentru locuitorii ambelor tari.

Primarul Dragomir l-a acompaniat pe ambasadorul Xu facand parte din auditoriu la Concursul International de canto Hariclea Darclee, la care au participat si 80 de tinere voci din Universitatea de Sud a Stiintei si Tehnologiei din orasul Shenzhen. In timpul spectacolului, ambasadorul Xu, tinerii cantareti chinez si faimoasa soprano Nicolesco au cantat impreuna doua melodii chinezesti “Te iubesc, China” si “Aceeasi melodie”, atragand aplauze din partea miilor de spectatorii.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro