Ambasadorul Chinei in Romania, domnul Xu Feihong a vizitat judetul Prahova

2017-08-09 02:57

Pe data de 2 august 2017, Ambasadorul Chinei in Romania, domnul Xu Feihong, a fost invitat in judetul Prahova, unde a avut inalniri cu vice-pesedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei si presedintele Camerei de Comert si Industrie Prahova, domnul Aurelian Gogulescu, apoi pentru a observa intreprinderile de vin a judetului Prahova.

Presedintele Gogulescu si reprezentantii acestor fabrici romanesti i-a introdus detaliat domnului Ambasador caracteristicile de producere a vinurilor romanesti, i-a prezentat energia solara, solul, apa, ca fiind propice pentru productia de vin. In ceea ce priveste producerea de vin, Romania are o instorie indelungata, existand o calitate inalta de vin, iar statul roman ajungand o voce importanta pe scena internationala producatoare de vin. In prezent Romania exporta cateva vinuri pe pietele din China si spera ca cele doua teritorii vor spori acest export, acordand sansa cat mai multor consumatori chinezi sa guste din calitatea exceptionala a vinurilor romanesti.

Ambasadorul Xu Feihong a declarat ca relatia de cooperare chino-romana, in ceea ce priveste comertul si agricultura, este una foarte buna, iar vinul fiind o colaborare foarte importanta pentru ambele teritorii. China incurajeaza ca schimbul dintre cele doua tari sa capete proportii si ureaza bun venit Romaniei sa participe la numeroasele exhibitii internationale care au loc in Republica Populara Chineza, iar in acest caz ar creste dinamica de producere a vinurilor romanesti de inalta calitate. Se doreste ca producatorii de vinuri precum si camere de comert si industrie din Romania sa aduca o contributie si mai mare cooperarii economice si comerciale chino-romane.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro