Ambasadorul Chinei in Romania Xu Feihong a avut intalnire cu premierul Romaniei Mihai Tudose

2017-08-03 02:55

Pe data de 31 iulie 2017, Ambasadorul Chinei in Romania Xu Feihong s-a intalnit cu premierul Romaniei, Mihai Tudose, in vederea cooperarii bilaterale.

Ambasadorul Republicii Populare Chineze in Romania i-a transmis urari de succes noului premier roman Mihai Tudose, mai mult decat atat a vorbit despre relatia de preietenie traditionala chino-romana si cooperarea bilaterala avand o baza solida. Conform initiativei “Centura si drumul”, colaborarea dintre China si tarile din Europa Centrala si de est a facut un pas solid inainte, relatia chino-romana avand oportunitatea unei dezvoltari noi, unde ambele teritorii implicate se bucura de perspective stralucite de cooperare bilaterala in diverse domenii: resurse energetice, infrastructura, protectia mediului, agricultura etc. China acorda o importanta deosebita relatiilor cu Romania si doreste o cooperare pe tot parcursul timpului, o neintrerupta implicare din partea ambelor parti, dar mai ales promovarea unei cooperari pragmatice.

Premierul Tudose a declarat ca, in urma cu doua saptamani, domnul Liu Yunshan, membru al Comitetului Permanent al Biroului Politic al Comitetului Central al Partidului Comunist Chinez, a efectuat cu succes o vizita oficiala de prietenie in Romania si a participat la “Dialogul partidelor politice China-Europa Centrala si de Est 2017”. Aceasta vizita importanta va impulsiona relatiile romano-chineze la o noua inaltime, in special in ceea ce priveste “Centura si drumul”, un concept nou construit pentru deschiderea de noi porti. Noul guvern al Romaniei sustine ferm initiativa “Centura si drumul”, cooperarea in format “16+1” si promoveaza intr-o maniera pragmatica cooperarea romano-chineza. Romania ureaza un calduros bun venit investitiilor chineze, totodata sperand ca cele doua parti vor avea o buna cooperare bilaterala, impreuna vor creste potentialul, vor lupta pentru diferite scopuri in vederea obtinerii unor rezultate. Guvernul roman isi doreste sa pastreze o legatura stransa cu Ambasada Chinei in Romania pentru promovarea cooperarii.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro