Excelența Sa, Ambasadorul Chinei în România, Xu Feihong, a vizitat județul Bistrița-Năsăud și a participat la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu

2017-06-15 17:10

În perioada de 9-11 iunie 2017, E.S. Ambasadorul Chinei în România , Xu Feihong, a fost invitat în Bistrița să viziteze orașul și ulterior s-a deplasat la Sibiu pentru a participa la Festivalul Internațional de Teatru.

În timpul vizitei la Bistrița, E.S. Xu Feihong, s-a întâlnit cu prefectul județului Bistrița-Năsăud, domnul Ovidiu Victor Frenț, vicepreședintele Consiliului Județean, domnul Puica Vasile, primarul municipiului Bistrița, domnul Ovidiu Teodor Crețu, s-a întâlnit cu președintele filialei Bistrița-Năsăud a Asociației Române de Prietenie cu R. P. Chineză, domnul Cristian Munthiu, cu secretar general al filialei a Asociației, domnul Remus Lungu, cu președintele Camerei de Comerț și Industrie din Bistrița-Năsăud, domnul Vasile Bar și cu oameni de afaceri locali. Scopul deplasării a fost vizitarea clasei Confucius din Bistrița, ocazie cu care s-a organizat la Palatul Culturii un vernisaj dedicat culturii chineze, intitulat: „Povești din China 2016“.

Liderii municipiului Bistrița și județului Bistrița-Năsăud au subliniat că orașul și județul au o industrie dezvoltată, așadar cooperarea cu China are un mare potențial. Relațiile cu provincia Hunan, începând cu anul 2016, merg într-o direcție foarte bună, iar rezultatele cooperării sunt fructuoase. Așadar, județul Bistrița-Năsăud este dispus să consolideze în continuare schimburile și cooperarea cu provincia Hunan. În prezent, antreprenorii locali cooperează foarte bine și intens cu China. Sala Confucius este foarte apreciată, iar expoziția „Povesti din China 2016”, a atras un număr semnificativ de oameni. Județul Bistrița-Năsăud va continua să depună eforturi pentru a promova cooperarea bilaterală în domenii precum economie, comerț, educație, cultură și alte domenii, și să depună eforturi pentru a face contribuții mai mari la dezvoltarea relațiilor bilaterale.

E.S. Ambasadorul Xu Feihonga spus că între China și România de există o prietenie tradițională și cele două state s-au sprijinit reciproc de multe ori în istorie. În special, primarul Crețu în anii 1980 a servit ca un expert tehnic în China, la fabrica de ciment Huaihai și a lucrat la centrala electrică Pucheng. Pentru a consolida cooperarea cu Bistrița, există trei platforme: înfrățirea provinciei Hunan cu județul Bistrița-Năsăud, filiala Asociației de Prietenie și clasa Confucius. Acestea pot fi folosite din plin pentru a promova colaborarea și pentru a duce cooperarea bilaterală la un înalt nivel. Ambasada Republicii Populare Chineze în România, pentru a sprijini cooperarea bilaterală și pentru a încuraja întreprinderile chineze să dezvolte afaceri în Bistrița, este dispusă să ofere mai multe oportunități oamenilor ca să cunoască și să înțeleagă China mai bine. Acest vernisaj „Povești din China 2016“, este o expoziție care reflectă peisajele naturale din China, viața culturală, precum și alte aspecte legate de dezvoltarea Chinei. Speră ca bistrițeni, prin intermediul acestor proiecte, să înțeleagă și să cunoască mai bine China modernă.

E.S. Ambasadorul Xu Feihong a participat, de asemenea, la Festivalul Internațional de Teatru din Sibiu și a vizionat piesa „Parfumul Iubirii” prezentată de ansamblul Arta Poporului din Beijing și piesa „Romeo și Julieta din Orient” prezentată de ansamblul Opera Shaoxing. În urma acestor piese de teatru, domnul Ambasador Xu a oferit o recepție în cinstea artiștilor chinezi și străini.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro