Participarea Ambasadorului Xu Feihong la Forumul orașului inteligent al companiei Huawei

2017-05-18 20:38

Pe data de 16 mai 2017, E.S. Ambasadorul Chinei în România, Xu Feihong, a fost invitat de către compania chineză Huawei să participe la Forumul orașului inteligent și a ținut un discurs.

E.S. Ambasadorul Xu Feihong a spus că acum 2000 de ani, vechiul filosof grec Aristotel a spus că: „Oamenii vin în oraș pentru a trăi mai bine, oamenii care locuiesc în oraș au o viață mai bună“. Orașul este cea mai mare creație a omenirii. În primul rând, este un simbol important al civilizației umane, care promovează în mod eficient prosperitatea economică și diviziunea socială a muncii, promovează creșterea veniturilor și oportunităților de angajare, totul pentru a face viața oamenilor mai ușoară, și atrage locuitorii „precum un magnet”. Apariția orașelor a adus, de asemenea, și multe probleme, cum ar fi congestionarea traficului, deficitul de locuințe, poluarea aerului, iar degradarea mediului înconjurător a devenit o problemă internaționala ce nu mai poate fi ignorată. Conceptul de „Smart City“ oferă soluții alternative pentru a oferi armonie, confort și noi stiluri de viață.

E.S. Ambasadorul Xu Feihonga spus că China și România sunt într-o perioadă de dezvoltare rapidă de urbanizare, populația urbană din totalul populației din cele două țări însumează peste 50%. „Smart City“ poate deveni un nou domeniu de cooperare cu România. Huawei și multe alte companii chineze au o bogată experiență și putere de construcție a „orașelor inteligente“ și există speranța ca întreprinderile chineze din România să facă contribuții în acest sens.

Director General din Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și antreprenoriat al României, domnul Valentin Brebenel, a spus în discursul său că există o prietenie tradițională între cele două țări, există o cooperare fructuoasă bilaterală în domeniul telecomunicațiilor și în alte domenii. Compania Huawei și alte companii chineze, prin cooperarea cu România în ultimii ani, a promovat dezvoltarea economică a României și a dus la schimburi de experiență, și, de asemenea, a instruit mulți români în domeniul telecomunicațiilor. Companiile din ambele state sunt interesate de dezvoltarea „orașelor inteligente” și vor continua să coopereze și să găsească noi măsuri pentru a face față împreună cu provocările urbane.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro