Ministrul Afacerilor Externe al României, E. S. Teodor Meleșcanu, face o vizită la reședința Ambasadorului Chinei

2017-05-15 20:50
 

Pe data de 12 mai 2017, Ministrul de Externe al României, Excelența Sa Teodor Meleșcanu, a acceptat invitația Excelenței Sale, Ambasadorul Xu Feihong, la reședința sa. Ministrul Meleșcanu a fost însoțit de secretarul de stat Monica Gheorghiță. S-a discutat despre relațiile bilaterale, despre construcția proiectului „Centura și drumul", despre situația actuală internațională globală și regională.

 

E. S. Ambasadorul Xu Feihong a vorbit despre importanța imensă de a coopera în jurul proiectului „Centura și drumul", proiect care, pe diferite meridiane, aduce o mulțime de rezultate pragmatice. Pentru a realiza în continuare un consens, pentru consolidarea cooperării și promovării dezvoltării comune, R. P. Chineză va organiza Forumul de Cooperare Internațională „Centura și drumul" în perioada 14-15 mai. E. S. Ambasadorul Xu Feihong a salutat participarea la acest summit, o reuniune la cel mai înal nivel, al Viceprim-ministru român și al Ministrului Mediului, doamna Grațiela-Leocadia Gavrilescu. Așteptăm cu nerăbdare acest eveniment să se desfășoare cu succes și doresc delegației participanților români să aiba rezultate fructuoase. Dezvoltarea actuală a relațiilor chino-române este una pozitivă. Există un potențial uriaș de a colabora cele două țări, mai ales în jurul proiectului „Centura și drumul". Ambele părți pot consolida cooperarea în domeniile de interes cheie, precum comerțul agricol, cultivare, creșterea animalelor, infrastructură, protecția mediului, construcții de parcuri industriale, sperăm la o îmbogățire constantă a relațiilor bilaterale.

 

Ministrul de Externe E. S. Teodor Meleșcanu a declarat că România și China se bucură de o prietenie tradițională profundă, iar Guvernul României acordă o mare importanță dezvoltării relațiilor cu Republica Populară Chineză, guvernul sprijină construcția proiectului „Centura și drumul". Acest proiect aduce noi oportunități de dezvoltare a relațiilor româno-chineze. Ministerul Român al Afacerilor Externe va continua să promoveze dezvoltarea relațiilor bilaterale româno-chineze, să promoveze cooperarea pragmatică și schimburile culturale dintre cele două state și să depună eforturi pentru a face noi progrese privind cooperarea bilaterală. Anul 2019 va marca 70 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre cele două state, sper ca ambele părți se pregătesc pentru o sărbătorire așa cum se cuvine.

 

Cele două părți au avut un schimb de opinii cu privire la relațiile Uniunii Europene cu China și cu privire la problemele internaționale și regionale de interes comun.
Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro