Ambasadorul Chinei în România, Xu Feihong a avut întâlniri cu Președintele Comisiei pentru Politică Externă a Senatului României, Cristian-Sorin Dumitrescu

2017-05-08 16:08

În data de 19 aprilie 2017, E. S. Ambasadorul R. P. Chineze în România, Xu Feihong a avut întâlniri cu Președintele Comisiei pentru Politică Externă a Senatului României, Cristian-Sorin Dumitrescu. Cele două părți au facut un schimb de opinii privind relațiile bilaterale chino-române, și au vorbit despre cooperarea Adunării Naționale Populare (ANP) a R. P. Chineze și a Conferinței Consultative Politice a Poporului Chinez (CCPPC) cu Senatul României.

E. S. Ambasadorul Xu Feihong a declarat că România și China se bucură de o relație tradițională de prietenie, ambele părți s-au respectat reciproc dintotdeauna, a existat înțelegere reciprocă, sprijin reciproc, iar relațiile bilaterale se bucură de o susținere politică și publică puternică. ANP și CCPPC întrețin timp îndelungat schimburile și cooperarea cu Senatul României, iar acestea joacă un rol deosebit de important pentru relații bilaterale și colaborarea pragmatică chino-română. Ambasadorul Xu Feihong și-a exprimat speranța că noua legislatură a Parlamentului României, ca întotdeauna, va acorda o importanță deosebita relațiilor cu China, promovând în mod activ dimensiunea parlamentară a cooperării chino-române mai multe rezultate practice.

Președintele Dumitrescu a spus că este un vechi prieten al poporului chinez și că are sentimente profunde de prietenie pentru China, că este dispus să facă mai multe lucruri practice pentru relațiile chino-române pe durata mandatului său. Comisia pentru Politică Externă a Senatului român va promova relațiile cu China în următoarele aspecte: În primul rând, intensificarea schimburilor și colaborării Senatului român cu ANP și CCPPC, pentru a efectua schimb de experiență privind administrarea țării. În al doilea rand, urmărirea atentă asupra colaborării dintre cele două părți în domeniul energiei nucleare, energiei termice și alte domenii de cooperare, pentru ca aceasta să obțină progres. În al treilea, menținerea colaborării și coordonării româno-chineze pe arena internațională, pentru a salvgarda înpreună pacea și stabilitatea în regiune și în lume.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro