Ambasadorul Chinei în România, E.S. Xu Feihong, s-a întâlnit cu noul viceprim-ministru și ministru al Mediului, doamna Grațiela-Leocadia Gavrilescu

2017-05-02 02:42

Pe 26 aprilie 2017, E.S Ambasadorul Chinei în România Xu Feihong s-a întâlnit cu noul viceprim-ministru și ministru al Mediului, doamna Grațiela-Leocadia Gavrilescu. A fost prezent, de asemenea, consilierul politic al Ambasadei, Zeng Jixin.

E.S Ambasadorul XuFeihong a felicitat-o pe doamna Gavrilescu, viceprim-ministru și ministrul mediului, și a vorbit despre prietenia tradițională dintre cele două țări și de cooperare fructuoasă din diverse domenii. Partea chineză acordă o importanță deosebită pentru dezvoltarea relațiilor bilaterale cu România și a salutat participarea activă a României în marele proiect „Centura și Drumul” și in cooperarea dintre China si Europa Centrală si de Est.

Protejarea mediului este un subiect important al cooperării bilaterale, și există speranța ca această colaborare să continue în domenii precum: tratarea apelor reziduale, reciclarea gunoaielor, controlul poluării aerului, progrese spre energie curată ș. a..

Viceprim-ministru Gavrilescu a declarat că guvernul român doreste să promoveze relațiile tradiționale de prietenie și de cooperare cu Republica Populară Chineză, sprijină proiectul „Centura și Drumul“ și susține cooperarea dintre China si țările Europei Centrale și de Est. De asemenea, viceprim-ministrul Gavrilescu a declarat că România continuă să largească domeniile de cooperare româno-chineză.

În ultimii ani, s-au majorat investițiile chineze în controlul poluării, protecția ecologică, energia curată, reciclarea deșeurilor, s-au făcut realizări remarcabile și s-a acumulat o bogată experiență, de asemenea, China a adus o contribuție importantă în combaterea schimbărilor climatice globale. România este dispusă să coopereze în chestiuni legate de protejarea mediului, și totodată este dispusă să consolideze în continuare schimburile și cooperarea cu China și să învățăm unii de la alții.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro