Domnul Ambasador al Chinei, Xu Feihong a vizita Județul Dâmbovița unde a participat la Adunarea Generală a Asociației de Prietenie România-China, Filiala Dâmbovița

2017-01-28 17:41

La data de 25 ianuarie 2017, Ambasadorul Chinei în România, domnul Xu Feihong a fost invitat să viziteze Județul Dâmbovița, unde s-a întâlnit cu Președintele Consiliului Județean, Alexandru Oprea și vicepresedintele CJ Claudia Cilia, participând totodată la Adunarea Generală a Asociației de Prietenie China-România, filiala Dâmbovița.

Președintele Consiliului Județean, Alexandru Oprea, l-a întâmpinat cu căldură pe Domnul Ambasador Xu Feihong, a declarat că Județul Dâmbovița deține bogate resurse atât economice, comerciale, cât și în turism. De la înfrățirea Județului Dâmbovița cu Regiunea Autonomă Guangxi Zhuang din China, cooperarea dintre cele două părți se aprofundează continuu. Acesta își exprimă speranța ca mai multe întreprinderi chineze să investească în Dâmbovița, iar Consiliul Județean este dispus să ofere tot sprijinul necesar.

În discursul său, Ambasadorul Xu a vorbit scurt despre relațiile bilaterale și cooperarea pragmatică între cele două părți din ultima perioadă, sublinind totodată apreciarea față de Asociația de Prietenie România-China, filiala Dâmbovița, care a fost înființată în urmă cu 12 ani pentru a promova relațiile bilaterale dintre aceste două părți. Excelența Sa Ambasador Xu, a afirmat că Ambasada va sprijini în continuarea cooperarea locală chino-română, va colabora cu partea română în proiectul “Centura și drumul”, care va fi o oportunitate de a implementa proiectele convenite și de a substanția relații bilaterale.

Președintele Asociației de Prietenie România-China, domnul Florea Dumitrescu, fost ambasador al României în China, a vorbit despre realizările Chinei, despre reformă și deschidere sa. De asemenea, a vorbit pe scurt despre dezvoltarea prieteniei tradiționale dintre România și China, sublinind că Asociația de Prietenie a sprijini ca în totdeauna cauza prieteniei româno-chineze, promovând cooperarea în toate domeniile. Noul preșdedinte ales, al Filialei Dâmbovița a Asociației de Prietenie România-China, domnul Gheorghe Popescu a afirmat că această cooperare cu China a prins contur, perspectivele sunt foarte mari, de aceea se angajează în promovarea prieteniei dintre China și România, pentru o dezvoltare mult mai practică.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro