Ambasada Republicii Populare Chineze în România participă la ''Festivalul Ambasadelor''

2016-11-01 16:54

La data de 5 septembrie 2016, Ambasada Republicii Populare Chineze a participat împreună cu Institutul Confucius din București la ‘’Festivalul Ambasadelor’’. Evenimentul la care au participat mai mult de 20 de Ambasade și Organizații Internaționale a fost organizat de Asociația ESCU (Educație, Societate, Cultură, Umanitate).

La locul evenimentului, unicitatea standului expozițional al Ambasadei Chinei a atras privirile vizitatorilor încă de la început. Steagul roșu cu cinci stele viu colorat, nodurile chinezești agătațe înalt, marile lampioane dragon, hainele tradiționale și celelalte elemente chinezești au înoșit și ornat chioșcul.

Standul a fost plin de cărți aranjate armonios, ce descriu cultura, istoria și peisajele magnifice ale Chinei. Profesorii chinezi de la Institutul Confucius pictau transiterația numelor vizitatorilor în caractere chinezești, demonstrând șarmul caligrafiei chineze și atrăgând mulți privitori. În ceea ce privește standul cu alimente, evenimentul abia începuse și o coadă lungă se formase deja, vizitatorii de toate naționalitățile neîncetând să laude mâncărurile fine meticulos preparare de bucătarii Ambasadei.

Numeroși vizitatori au mărturisit că acest festival a adâncit întelegerea lor despre China, sperând să poată găsii o ocazie pentru a o vizita, pentru a putea trăi pe propria piele civilizația chineză. Organizatorii evenimentului au transmis în repetate rânduri mulțumiri călduroase pentru sprijinul energetic oferit de Ambasadă.

În timpul evenimentului domnul Zeng Jixin, Chargé d’Affaires a. i., a descris în câteva cuvinte expoziția Ambasadei într-un interview acordat reporterilor ProTV.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro