Ambasadorul Chinei în România, XU Feihong, se întâlnește cu ministrul român al Finanțelor

2016-04-18 22:05

În data de 8 aprilie 2016, ambasadorul Chinei în România, XU Feihong, s-a întîlnit cu ministrul român al Finanțelor, doamna Anca Paliu Dragu.

Ambasadorul XU i-a prezentat acesteia evoluția marilor proiecte românești în care sunt implicate companiile chineze, precum cele legate de energia nucleară, energia termică, petrol etc, cât și situația dezvoltării de afaceri în România a oamenilor de afaceri chinezi. Acesta a precizat că speră ca guvernul român să ofere companiilor chineze un mediu de investiții echitabil și facil, și să acorde ghidul legislativ necesar în chestiuni legate de impozite, pentru oameni de afaceri chinezi, pentru a stimula dezvoltarea aprofundată a cooperării pragmatice dintre China și România.

Ministrul Dragu a afirmat că între România și China există o legătură de prietenie tradițională, și există motive și condiții suficiente pentru dezvoltarea unei cooperări pragmatice, care să aducă o contribuție importantă la cooperarea dintre China și Țările Central și Est Europene. Recent, ambasadorul XU a avut o întâlnire cu vicepremierul Costin Borc și Șeful Cancelariei Primului-ministru, Ioan Dragoș Tudorache, și, prin coordonarea cu celelalte ministere, partea română a decis să accelereze evoluția cooperării în proiectele mari, și salută participarea echitabilă a companiilor chineze și a companiilor din Uniunea Europeană în proiectele românești. Guvernul român înțelege dificultățile reale întâmpinate de oamenii de afaceri chinezi în alte țări în dezvoltarea de afaceri, și își dorește ca prin intermediul unor seminarii organizate pe tema impozitelor cât și prin alte modalități, să ajute oamenii de afaceri chinezi să înțeleagă legislația locală.

De asemenea, cele două părți au purtat discuții pe tema cooperării și schimburilor dintre ministerele și departamentele de finanțe și impozite dintre cele două state.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro