Ambasadorul Xu merge în vizită la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Aerospațială Elie Carafoli ( INCAS)

2016-04-06 22:03

În data de 6 aprilie 2016, ambasadorul Xu a mers în vizită la INCAS, la invitația directorului Cătălin Nae. Pe parcursul vizitei, ambasadorului XU i-au fost prezentate de către directorul Cătălin Nae istoria institutului, principalele activități de cercetare și dezvoltare, principalele proiecte în care institutul este implicat, infrastructura critică, contactele anterioare cu instituții asemănătoare din China etc. De asemenea, acesta a mai vizitat și tunelul aerodinamic subsonic, tunelul aerodinamic suprasonic, camera de control a tunelului aerodinamic, laboratorul simulator de vedere 3D, sala de expoziție a avioanelor și alte departamente.

Ambasadorul XU i-a transmis directorului Cătălin Nae că activitatea de cercetare și dezvoltare a acestui institut este deosebit de eficientă, și doreşte ca instituții asemănătoare din China să colaboreze cu INCAS, să promoveze cooperarea dintre cele două părți în domenii precum testarea aeronavelor, materiale folosite în aviație etc.

În vizita întreprinsă la INCAS, ambasadorul XU a fost însoțit și de consilierul Zhan Hongqi din cadrul Departamentului Știintific al ambasadei.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro