Ambasadorul XU Feihong se întâlnește cu ministrul român al Afacerilor interne

2016-03-22 23:24

În data de 22 martie 2016, ambasadorul XU Feihong s-a întâlnit cu noul ministru român al Afacerilor interne, domnul Petre Tobă.

Ambasadorul XU a vorbit în termeni pozitivi despre schimburile și cooperarea îndelungată dintre Ministerul chinez al Securității Publice și Ministerul român al Afacerilor Interne, afirmând faptul că, odată cu consolidarea neîntreruptă a cooperării pragmatice dintre China și România, contactele dintre personalul celor două state vor fi și mai frecvente , și speră că partea română va acorda condiții mai facile de intrare și ședere în România pentru numeroasa comunitate de chinezi, companiile cu capital chinez, studenții și turiștii chinezi.

Ministrul Petre Tobă a afirmat că între România și China există o legătură de prietenie tradițională. Ministerul român al Afacerilor Interne își dorește să aprofundeze cooperarea cu Ministerul chinez al Securității Publice în domenii de specialitate, precum: combaterea crimei organizate,traficul de droguri, combaterea terorismului, securitatea cibernetică și altele. Iar Inspectoratul General pentru Imigrări al României intenționează să ia în considerare posibilitatea introducerii unor noi facilitări pentru intrarea cetățenilor chinezi în România.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro