Ambasadorul XU Feihong s-a întâlnit cu directorul Serviciului de Protecție și Pază

2015-12-15 16:20

În data de 15 decembrie 2015, ambasadorul Chinei în România, domnul XU Feihong, s-a întâlnit cu directorul Serviciului de Protecție și Pază, generalul doctor Silvian Lucian Pahonțu. La întâlnire a participat și atașatul militar al ambasadei, domnul Kui Yanwei.

Ambasadorul XU Feihong a vorbit în termeni pozitivi despre dialogul și cooperarea dintre serviciile de protecție și pază chineze și române, punctând faptul că cele două state sunt legate de o prietenie tradițională, iar cooperarea în domeniul securității şi protecţiei şi pazei este o componentă importantă a relațiilor bilaterale. Partea chineză își dorește să coopereze cu partea română în acest domeniu, pentru a proteja securitatea țării și pentru a promova pacea și stabilitatea la nivel internațional.

Domnul directorul Pahonțu a afirmat că a vizitat China de numeroase ori, și că admiră schimbarea și dezvoltarea acesteia. În prezent, economia și securitatea se află într-o strânsă legătură, iar rezolvarea acestor două probleme este o sarcină comună ce revine fiecărei țări.Serviciul român de Protecție și Pază își dorește să consolideze cooperea cu partea chineză în ceea ce privește combaterea terorismului, a crimei organizate, securitatea informațiilor etc, pentru a oferi astfel o garanție puternică dezvoltării economiilor celor două țări și a relațiilor bilaterale.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro