Ambasadorul Chinei în România, domnul XU Feihong, a participat la ceremonia de lansare a broșurii bilingve (chineză-engleză) de educație legislativă „Unde-i lege nu-i tocmeală"

2015-11-26 16:14

În data de 25 noiembrie 2015, ambasadorul Chinei în România, domnul XU Feihong, a participa la ceremonia de lansare a broșurii bilingve(chineză-engleză) de educație legislativă „Unde-i lege nu-i tocmeală”,ce a avut loc la Colegiul Economic A.D. Xenopol. Broșura a fost publicată de Poliția Capitalei în colaborare cu Ministerul Educației și Casa Româno-Chineză, cu scopul de a ajuta comunitatea de chinezi din România să înțeleagă mai bine legislația românească.

În discursul oferit, ambasadorul Chinei a afirmat că broșura „Unde-i lege nu-i tocmeală!” ajută numeroasa comunitate din România să se integreze în practicile și obiceiurile locale, să respecte legislația românească, să-şi opereze activitatea în mod legal și să trăiască în pace și tihnă. În contextul în care la nivel internațional se promovează guvernarea țării conform legii, este absolut important ca România și China să consolideze cooperarea în domeniul legislativ. Ambasada Chinei în România își dorește să promoveze într-un mod activ comunicarea dintre comunitatea chineză și Poliția Română, pentru a crea un mediu favorabil cetățenilor chinezi care muncesc şi trăiesc în România.

Șeful Poliției Capitalei, comisarul șef Marius Voicu, a declarat că publicarea broșurii bilingve de educație legislativă este o inițiativă concretă a Poliției Române pentru integrarea comunității chineze în societatea locală. De asemenea, acesta a punctat faptul că Poliția Capitalei va continua să colaboreze cu organizațiile comunităţii chineze și cu Casa Româno-Chineză, pentru a face cunoscută legislația românească, sporind astfel spiritul preventiv al cetățenilor,și garantând siguranța cetățenilor români și chinezi. De asemenea, acesta speră ca broșura de educație legislativă „Unde-i lege nu-i tocmeală”să devină pentru elevii români un material util în învățarea limbii chineze.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro