Ambasadorul XU Feihong vizitează județul Harghita

2015-11-18 16:11

În perioada 18-20 noiembrie 2015,ambasadorul XU și soția domniei sale au vizita județul Harghita la invitaţia Consiliului judeţean, unde s-au întâlnit cu prefectul Harghitei, domnul Jean-Adrian Andrei, cu primarul orașului Vlăhița,domnul Rusz Sandor, și au participat la ceremonia de inaugurare a filialei Casei Româno-Chineze din județul Harghita.

Conducătorii locali români au prezentat situația generală a acestui județ și situația cooperării și a schimburilor de prietenie la nivel local cu China. Președintele filialei Casei Româno-Chineze a afirmat că această filială va avea ca scop promovarea prieteniei tradiționale româno-chineze și cooperarea la nivel local, cât și stimularea cooperării în domenii precum comerțul, cultura ,turismul, ș.a.m.d..

După cum a afirmat ambasadorul XU, cooperarea la nivel local este o parte importantă a relațiilor chino-române. Ambasada Chinei în România sprijină dezvoltarea cooperării dintre județul Harghita și provinciile sau oraşele din China, și își dorește să depună eforturi împreună cu autoritățile Judeţului Harghita pentru a crea o platformă dedicată cooperării și dialogului dintre companiile locale ale celor două țări, în vederea extinderii schimburilor comerciale și a explorării modelului de cooperare turistică. Ambasadorul XU a adresat felicitările față de înființarea Casei Româno-Chineze la Harghita, apreciind contribuția pe care Casa Româno-Chineză a adus-o de-a lungul timpului la consolidarea prieteniei tradiţionale chino-române și la stimularea cooperării bilaterale pragmatice. Ambasadorul a mai punctat de asemenea că speră că filiala de la Harghita va construi mai departe noi platforme care să promoveze prietenia și cooperarea dintre cele două state.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro