Ambasadorul Chinei în România a participat la deschiderea oficială a cursurilor de limba chineză în județul Argeș

2015-10-22 15:19

În data de 16 octombrie 2015, ambasadorul Chinei în România, Xu Feihong, a aparticipat la deschiderea oficială a cursurilor de limba și cultura chineză la 5 școli gimnaziale și licee din județul Argeș. La deschidere au mai participat președintele Consiliului Județean Argeș, Grigore Florin Tecău, prefectul județului Argeș, Mihail Oprescu, primarul orașului Pitești, Tudor Pendiuc, președintele asociației Chinaro, Alexandra Voica, reprezentanți locali ai mediului educațional, cultural și economic, în total aproximativ 300 de persoane.

În discursul oferit, ambasadorul Xu a afirmat că între China și România există o prietenie străveche, schimburile educaționale și culturale sunt un canal eficient care apropie cele două țări. Ambasadorul a afirmat că își dorește ca orele de limba chineză din județul Argeș să formeze cât mai mulți soli ai prieteniei chino-române, care să contribuie la dezvoltarea relațiilor bilaterale. Președintele Consiliului Județean Argeș, Grigore Florin Tecău, și alți conducători locali au mulțumit ambasadorului Xu pentru sprijinul acordat acestui județ în deschiderea orelor de limba chineză, afirmând că județul Argeș își dorește să faciliteze răspândirea limbii chineze în România.

Ambasadorul Xu a dăruit secției de limba chineză un tablou cu caligrafie chinezească, și a urmărit reprezentația elevilor de la secția de chineză. Începând din această zi, peste 500 de elevi vor învăța limba chineză prin intermediul secției de limba chineză.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro