Ambasadorul Xu Feihong vizitează judeţul Galați

2015-10-15 15:58

În perioada 8-9 octombrie 2015, domnul ambasador Xu Feihong și soția domniei sale au răspuns invitației de a vizita județul Galați din estul țării, unde s-au întîlnit, pe rând, cu prefectul Consiliului Județean Galați, Nicolae Bacalbașa, cu prefectul Dorin Otrocol, și cu primarul municipiului Galați, Marius Stan. De asemenea, au participat la deschiderea Conferinței Academiei de Științe Tehnice din România, care a avut loc la Facultatea de Inginerie, și au efectuat o vizită la Administrația Porturilor Dunării Maritime și la Universitatea Dunărea de Jos Galați.

Conducătorii locali au întâmpinat cu entuziasm vizita ambasadorului Xu, au prezentat pe scurt situația județului Galați, subliniind faptul că granița estică a UE coincide cu granița estică a României, că județul Galați are o poziție geografică importantă, dispune de unul dintre cele mai mari porturi aflate pe Dunăre, de transporturi terestre și maritime dezvoltate, de un nivel înalt de educație și cercetare științifică. De asemenea, aceștia și-au exprimat dorința de a dezvolta mai departe contactul și cooperarea cu orașul Wuhan şi provincia Hubei, cu care Galațiul este înfrățit. Ambasadorul Xu și-a exprimat aprecierea față de atitudinea activă a județului Galați față de cooperarea cu China, afirmând de asemenea că Ambasada Chinei își dorește să servească drept un intermediar în promovarea contactelor dintre cele două state la nivel regional, la nivel de companii și la nivel de popoare.

Domnul ambasador Xu a oferit un discurs la deschiderea Conferinței Academiei de Științe Tehnice din România de la Facultatea de Inginerie, pe parcursul căruia a vorbit în termeni laudativi despre strategia de dezvoltare știițifică și tehnologică a României, subliniind faptul că atât partea chineză cît și partea română ar trebui să profite de oportunitatea construirii împreună a „Drumului și Centurii”, pentru consolidarea cooperării, promovarea dialogului științific și tehnologic, promovarea inovației științifice și tehnologice și a capacității de cercetare și dezvoltare.

Ambasadorul Xu a fost intervievat de numeroși jurnaliști ai presei locale pe tema cooperării comerciale dintre China și România, și a cooperării la nivel regional. AGERPRES, ziarul „Nine O’Clock” și alte mass-media au publicat reportaje despre această activitate.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro