Ambasadorul Xu Feihong participă la activitatea „Ziua Chinei", organizată de Colegiul Economic „A.D.Xenopol"

2015-10-08 03:07

În ziua de 30 septembrie 2015, la colegiul economic „A.D.Xenopol” a fost o atmosferă de sărbătoare și veselie. A fost organizată activitatea „Ziua Chinei”, pentru a serba ziua națională a Chinei și pentru a sărbători împlinirea a 66 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre China și România. La această activitatea au participat domnul ambasador Xu Feihong împreună cu soția domniei sale Tan Yuxiu, inspectorul general Anca Pegulescu din cadrul Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar al Municipiului București, ai Primăriei Sectorului 2, ai Institutului Confucius, ai Casei Româno-Chineze, cât și profesori și elevi ai acestui colegiu, în total peste 200 de persoane.

Activitatea „Ziua Chinei” a început cu intonarea solemnă a imnurilor celor două țări. Ambasadorul Xu a oferit un discurs, în care a precizat că prietenia dintre China și România este una îndelungată, iar generația tânără ar trebui să îndeplinească sarcina importantă de a perpetua și de a dezvolta prietenia dintre cele două popoare. De asemena, ambasadorul a afirmat că speră ca elevii să învețe bine limba și cultura chineză, pentru ca pe viitor să devină mesageri ai prieteniei chino-române și să contribuie la promovarea relațiilor dintre cele două state.

Doamna directoare a colegiului, Mihaela Iacoban, a mulțumit Ambasadei Chinei și Institutului Confucius pentru sprijinul acordat, și i-a înmânat ambasadorului Xu diploma pentru „Contribuție deosebită la promovarea limbii chineze”. Colegiul Economic A.D.Xenopol este o instituție de învățământ cu o vechime de peste 100 de ani. În anul 2013 a fost introdusă limba chineză ca disciplină de studiu, cu un număr de 120 de elevi.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro