Domnul ambasador Xu Feihong s-a întâlnit cu ocazia sosirii la post cu consilierul de stat de la Cancelaria Prim -Ministrului și consilierul pentru probleme externe

2015-04-07 15:05

În data de 17 martie 2015, domnul ambasador Xu Feihong s-a întâlnit cu ocazia sosirii la post cu doamna Geanina Pușcașu, consilier de stat şi şeful cabinetului la Cancelaria Prim-Ministrului și doamna Luminița Odobescu, consilier pentru probleme externe la Cancelaria Prim-Ministrului.

Domnul ambasador Xu a mulțumit pentru sprijinul pe termen lung pe care Cancelaria Prim-Ministrului îl acordă relațiilor chino-române, evaluând pozitiv cooperările dintre cele două state din domeniile politic, economic, energetic, agricol etc. , și făcând schimb de păreri atât cu privire la situația dezvoltării cooperărilor dintre companiile chineze și partea română, cât și despre problemele existente.

Doamnele Pușcașu și Odobescu au urat bun venit la post domnului ambasador Xu, subliniind faptul că atât domnul președinte Iohannis cât şi domnul prim-ministru Ponta consideră dezvoltarea relațiilor româno-chineze drept o parte componentă importantă a strategiei diplomatice a României. Cancelaria Prim-Ministrului este gata să coordoneze instituţiile şi departamentele de resort pentru a promova cooperarea pe proiecte mari, să pună în aplicare consensul la care au ajuns liderii celor două state.

Cele două părți au mai discutat și despre inițiativa părții chineze ”O centură, un drum” , care să se conecteze cu strategia părții române de a realiza un coridor de mărfuri între Marea Neagră și Marea Caspică.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro