Domnul ambasador Xu Feihong s-a întâlnit cu ocazia sosirii la post cu Ministrul Culturii

2015-04-07 14:58

În data de 10 martie 2015, domnul ambasador Xu Feihong s-a întâlnit cu ocazia sosirii la post cu Ministrul Culturii, domnul Ionuț Vulpescu. La întâlnire a participat și domnul Yan Jianwu, consilier cultural din cadrul ambasadei.

Domnul ambasador Xu a mulțumit Ministerului Culturii pentru efortul mare depus în dezvoltarea schimburilor culturale dintre China și România, subliniind că acţiunile de cooperare culturală reprezintă o parte componentă importantă a relațiilor bilaterale şi, de-a lungul istoriei, China şi România au avut schimburi culturale strânse care trebuie intensificate continuu în etapa actuală, pentru a contribui la aprofundarea cunoaşterii reciproce dintre tinerele generaţii. Ambele părți vor continua să promoveze această cooperare sub diverse forme, cum ar fi înființarea reciprocă a Centrelor culturale, introduceri de opere cinematografice, susținerea de spectacole culturale etc.

Domnul ministru Vulpescu a urat bun venit la post domnului ambasador Xu, evidențiind faptul că relațiile româno-chineze sunt într-o continuă dezvoltare de la stabilirea acestora, în urmă cu 65 de ani. Ministerul Culturii din România dorește să contribuie prin munca sa la dezvolarea schimburilor culturale și la consolidarea prieteniei tradiționale. Domnul ministru Vulpescu a amintit, de asemenea, că înfiinţarea reciprocă a Centrelor culturale avansează cu paşi repezi şi că România se pregăteşte anul acesta pentru organizarea Expoziției de relicve culturale în China, partea română aşteptând cu plăcere ca partea chineză să trimită delegații chineze la festivaluri de muzică, teatru, film și la alte activități din România.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro