Domnul ambasador Xu Feihong s-a întâlnit cu ocazia sosirii la post cu Președintele Camerei Deputaților, domnul Valeriu Zgonea

2015-04-01 01:27

În data de 17 februarie 2015, domnul ambasador Xu Feihong s-a întâlnit cu ocazia sosirii la post cu președintele Camerei Deputaților, domnul Valeriu Zgonea.

Domnul ambasador Xu Feihong i-a transmis domnului președinte Valeriu Zgonea urări de bine din partea președintelui Comitetului Permanent al Adunării Naționale Populare a Chinei, domnul Zhang Dejiang, menționând că în pofida distanței mari dintre China și România, prietenia dintre cele două țări este veche. În ultimii ani relațiile bilaterale au cunoscut o dezvoltare amplă, cooperarea din toate domeniile fiind activ promovată. Ambasada Chinei în România este gata să promoveze pe mai departe schimburile dintre cele doua instituții legislative și cooperarea bilaterală pragmatică, pentru a merge pe același drum cu România și pentru a transforma dorința de cooperare în realizări reale.

Domnul Valeriu Zgonea, președintele Camerei Deputaților, i-a urat bun venit la post domnului ambasador Xu Feihong, rugându-l să transmită domnului Zhang Dejiang, președintele Comitetului Permanent al Adunării Naționale Populare a Chinei, urări cu ocazia Festivalului Primăverii. Domnul președinte Valeriu Zgonea a menționat că România este un bun prieten al Chinei din cadrul Uniunii Europene, și este gata să contribuie la dezvoltarea relațiilor Chinei cu Uniunea Europeană, exprimându-și dorința ca produsele și investițiile chinezești să intre pe piața Uniunii Europene prin România. Camera Deputaților a României dorește să continue să întărească schimbul cu Adunarea Naţională Populară a R.P.Chineze, și, prin intermediul schimbului la nivel legislativ, să creeze un mediu bun de afaceri pentru cooperarea bilaterală. Domnia sa dorește ca ambele părți să lărgească potențialul de cooperare din domeniile resurse energetice, comunicații, agricultură etc, depunând efort pentru începerea cât mai timpurie a proiectelor respective .

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro