Ambasadorul Xu Feihong s-a întâlnit cu ocazia sosirii la post cu copreședintele Partidului Național Liberal, domnul Vasile Blaga

2015-03-18 20:08

În data de 9 februarie 2015, domnul ambasador Xu Feihong s-a întâlnit cu ocazia sosirii la post cu co-președintele Partidului Național Liberal, domnul Vasile Blaga.

Domnul Vasile Blaga i-a urat bun venit la post domnului ambasador Xu Feihong, menționând că România și China au o prietenie tradițională, România fiind printre primele țări care au stabilit relații diplomatice cu China Nouă, de-a lungul anilor urmând politica unei singure Chine, de asemenea în situații dificile România primind în totalitate ajutor de la China, sperând astfel că generația tânără a celor două țări va continua să ducă mai departe prietenia tradițională chino-română. Partidul Național Liberal este gata să întărească schimbul cu Partidul Comunist Chinez, și să promoveze aprofundarea dezvoltării cooperării în toate domeniile, precum cel politic, economico-comercial, interuman etc.

Domnul ambasador Xu Feihong a mulțumit domnului copreședinte Vasile Blaga pentru preocuparea acordată de-lungul anilor și efortul depus pentru promovarea relațiilor celor două țări, și a menționat că istoria relațiilor chino-române este foarte lungă, popoarele celor două țări având întotdeauna înțelegere și susținere reciprocă. În această nouă perioadă, ambelor părți le este necesară continua creștere a înțelegerii, consolidarea prieteniei și întărirea cooperării. Partidul Comunist Chinez a stabilit relații de prietenie și cooperare cu toate partidele importante din România, și este gata să întărească schimbul de experianță cu partea română în problema conducerii țării, și să promoveze dezvoltarea cuprinzătoare a relațiilor celor două țări.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro