Domnul ambasador Xu Feihong s-a întâlnit cu ocazia sosirii la post cu președintele Curții Constituționale

2015-02-26 21:06

În data de 6 februarie 2015, domnul ambasador Xu Feihong s-a întâlnit cu ocazia sosirii la post cu președintele Curții Constituționale, domnul Augustin Zegrean.

Domnul Augustin Zegrean, președintele Curții Constituționale, a urat bun venit domnului ambasador Xu Feihong, spunând că prietenia româno-chineză are o istorie lungă, schimbul între popoarele celor două țări fiind strâns. În această nouă perioadă, România aderând la Uniunea Europeană, are un mediu favorabil pentru investițiiașteptând tot mai multe companii chinezești să investească în Româniași să participe la construcțiile infrastructurii din România. Curtea Constituțională Română este gata să întărească dialogul și cooperarea cu Comisia juridica a Adunarii Naționale Popolare a R.P.Chineze, pentru a aduce contribuții active la dezvoltarea relațiilor celor două țări.

Domnul Xu Feihong a menționat că ambele țări, China și România, dețin o lungă istorie și o splendidă cultură. Cu mai mult de 2 mii de ani înainte, drumul mătăsii din antichitate a făcut legătura între China și teritoriul actual al României. În secolul 21, partea chineză tocmai promovează construcția ”o centură, un drum”, iar partea română menționează construirea coridorul strategic eurasiatic, și sper ca ambele părți să găsească punctele comune pentru cooperare, pentru a aduce un nou conținut prieteniei tradiționale chino-române. Companiile chinezești sunt gata ca în accord cu standardele Uniunii Europene să înceapă cooperarea cu România, sperând ca partea română să ofere un mediu de investiții corect, echitabil și transparent. Partea chineză acordă atenție dezvoltării relațiilor cu România, și în calitate de nou ambasador, domnia sa este gata sa acționeze în așa fel încatvoința politică de cooperare a celor două părțisă fie transformatăîn rezultate practice.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro