Domnul ambasador Xu Feihong s-a întâlnit cu ocazia sosirii la post cu președintele Senatului, domnul Călin Popescu-Tăriceanu

2015-02-26 21:05
 

În data de 5 februarie 2015, domnul ambasador Xu Feihong s-a întâlnit cu ocazia sosirii la post cu președintele Senatului, domnul Călin Popescu-Tăriceanu.

Domnul ambasador Xu Feihong a transmis domnului Călin Popescu- Tăriceanu sincere salutări din partea președintele Comitetului Permanent al Adunării Naționale Popularea Chinei, domnul Zhang Dejiang, și din partea președintelui Comitetului Național al Conferinței Consultative Politice a Poporului Chinez, domnul Yu Zhengsheng, spunând că prietenia tradițională chino-română este adâncă și foarte proeminentă în zona Europei Centrale și de Est. În prezent, sarcina importantă pe care o au de îndeplinit ambele părți este să promoveze cooperarea în vederea obținerii de rezultate cât mai curând, tasând baza relațiilor chino-române. Ambasada Chinei în România este gata să promoveze activ deschiderea către schimbul și a cooperarea Senatului Român cu Adunarea Națională Populară și Conferința Consultativa Politicaa Poporului Chinez, să promoveze cooperarea pragatică în toate domeniile, precum cel economico-comercial, interuman etc, pentru a contribui la dezvoltarea în ansamblu a relațiilor bilaterale.

Domnul Călin Popescu-Tăriceanu, președintele Senatului, a urat bun venit domnului ambasador Xu Feihong și l-a rugat să transmită președintelui Comitetului Permanent al Adunării Naționale Populare a Chinei, domnul Zhang Dejiang, și președintelui Comitetului Național al Conferinței Consultative Politice a Poporului Chinez, domnul Yu Zhengsheng, urări de bine cu ocazia Festivalului Primăverii. Domnul Călin Popescu-Tăriceanu a menționat că istoria prieteniei româno-chineze este lungă, că România este un prieten și partener bun al Chinei în Europa. În prezent, dezvoltarea Chinei cunoaște noi schimbări, din ce în ce mai multe țări dorind să înceapă cooperarea cu China. Parlamentul și Guvernul Român acordă atenție relației cu China, Senatul fiind gata ca împreună cu Adunarea Națională Populară și Conferința Consultativa Politica a Poporului Chinez să facă un schimb reciproc de experiență în guvernare, și de asemenea la nivel de Parlament să acorde sprijin puternic cooperării în domeniile resurselor, infrastructurii, aviației, pentru un câștig reciproc și o dezvoltare comună.

 

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro