Ambasador Xu Feihong a purtat discuții cu reprezentanții companiilor cu capital chinez din România

2015-02-26 21:02

În data de 4 februarie 2015, în ajunul sărbătorilor de anul nou chinezesc, domnul ambasador Xu Feihong a convocat o întâlnire cu reprezentanții companiilor cu capital chinez, pentru a lua cunoștință de evoluţia companiilor chineze din ultima perioadă, și a avut un schimb de opinii privind dezvoltarea relațiilor chino-române și promovarea cooperării pragmatice. Domnul Liu Qiwei, consilier economico-comercial, a prezidat întâlnirea, iar domnul Zhao Deyong, consilier politic, și doamna Ma Jia, șeful secției consulare, împreună cu reprezentanți a 10 întreprinderi au participat la întâlnire.

Domnul ambasador Xu Feihong a felicitat întreprinderile chineze de finanțare pentru rezultatele obținute, și a afirmat contribuțiile aduse de întreprinderile chineze la promovarea dezvoltării economice a societății din această țară și întărirea prieteniei dintre popoarele celor două țări. Domnia sa a menționat că încrederea politică chino-română se adâncește pe zi ce trece, relațiile bilaterale economico-comerciale se află într-un avans constant, iar întreprinderile chineze de finanțare au mai multe oportunități de dezvoltare. Domnia sa dorește ca întreprinderile chineze de finanțare să utilizeze pe deplin platforma de cooperare a Chinei cu țările Europei Centrale și de Est, și fondurile de investiții în valoare de 3 miliarde de dolari, să continue să se folosească de propriile atuuri, să caute potențial de colaborare, să încurajeze reperele de cooperare și să promoveze dezvoltarea stabilă a întreprinderilor.

În timp ce domnul ambasador Xu Feihong încurajează întreprinderile să "iasă înainte" activ, menționează și unele dificultăți de dezvoltare întâlnite în prezent, subliniând faptul că întreprinderile chineze trebuie să respecte regulamentele legii țării, punând accent pe responsabilitatea socială, să se integreze în comunitatea locală, și să obțină beneficii reciproce. Domnul ambasador Xu Feihong a mai menționat și că ambasada va oferi întreprinderilor chineze de investiții sprijin și suport, va proteja drepturile și interesele legitime ale întreprinderilor, depunând efort să promoveze dezvoltarea mai bună și mai rapidă a întreprinderilor chineze din România.

În cadrul întâlnirii, reprezentanți ai întreprinderilor "Zhong Yan", "Zhong Haiyun", "Zhong Jiao" și "Huawei" au susținut discursuri, prezentând situația de dezvoltare din România și provocările întâlnite, și au mulțumit ambasadei pentru îndrumarea și ajutorul oferit.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro