Domnul ambasador Xu Feihong s-a întâlnit cu ocazia sosirii la post cu domnul Petru Filip,preşedintele Comisiei pentru politică externă a Senatului

2015-02-26 20:49

În data de 4 februarie 2015, domnul ambasador Xu Feihong s-a întâlnit cu ocazia sosirii la post cu preşedintele Comisiei pentru politică externă a Senatului, domnul Petru Filip.

Domnul președinte Petru Filip urează bun venit la post domnului ambasador Xu Feihong, spunând că România și China dețin relații de prietenie tradițională, partea română fiind gata să fie capul de pod al Chinei în dezvoltarea relațiilor cu țările Europei Centrale și de Est, și să întărească cooperarea pragmatică cu partea chineză în domeniile economico-comercial, cultural-educațional, științific etc. Comisia politică externă a Senatului este gata să păstreze o strânsă cooperare cu Comisiile pentru Afaceri Externe ale Adunării Naţionale Populare a R.P.Chineze şi ale Conferinței Consultative Politice a Poporului Chinez, pentru ca dezvoltarea relațiilor bilaterale să primească o nouă vitalitate.

Domnul ambasador Xu Feihong a menționat că după cei 65 de ani care au trecut de la stabilirea relațiilor diplomatice, prietenia dintre cele două țări este tot mai solidă,iar prietenia dintre cele două popoare este profundă, punându-se o fundație solidă pentru ca relațiile bilaterale să se dezvolte pe mai departe. Schimbul între instituţiile legislative este o parte importantă a relațiilor bilaterale, domnia sa dorind ca ambele părți să continue aprofundarea schimburilor și a cooperării, făcând ca schimbul dintre cele două instituţii parlamentare să devină o forță promotoare a relațiilor țării.

Cele două părți au mai făcut un schimb de păreri cu privire la cooperarea din domeniile infrastructurii, tehnica informaţiei, finanțe și criza din Ukraina.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro