Noul ambasador al Chinei în România, domnul Xu Feihong, prezintă scrisorile de acreditare domnului președinte Klaus Iohannis

2015-02-06 19:51

În data de 29 ianuarie 2015, noul ambasador al Republicii Populare Chineze, domnul Xu Feihong, a prezentat scrisorile de acreditare domnului președinte Klaus Iohannis la palatul prezidențial, cele două părți întreţinându-se într-o atmosferă cordială şi prietenească.

   
Domnul ambasador Xu Feihong a transmis domnului președinte Klaus Ionhannis sincere salutări din partea domnului președinte Xi Jinping, și a menționat de prietenia tradițională chino-română. În ultimii ani, sub îngrijirea comună a liderilor celor două țări, relațiile bilaterale au înaintat cu pași solizi. A avut loc un schimb strâns la nivel înalt între cele două țări, o aprofundare continuă a cooperării din domeniile economic-comercial, interuman etc, iar prietenia dintre popoarele celor două țări continue să se aprofundeze. Guvernul chinez accordă o mare atenție dezvoltării relațiilor cu România, și în calitate de nou ambasador al Republicii Populare Chineze în România, în perioada aflării la post, domnia sa este gata să colaboreze strâns cu toate instituţiile române, să pună în aplicare consensurile stabilite de liderii celor două țări, și să promoveze relațiile bilaterale spre a ajunge la un nou nivel.

   
Domnul președinte Klaus Iohannis a transmis bun venit domnului ambasador Xu Feihong, exprimându-și înalta apreciere cu privire la relațiile celor două țări, și a subliniat că aprofundarea în continuare a cooperării prietenești româno-chineze este în concordanţă cu interesele comune ale celor două țări și popoare. Partea română accordă atenție cooperării cu China pe proiecte mari, este gata să depună eforturi împreună cu partea chineză, să promoveze cooperarea pragmatică din toate domeniile pentru a obține rezultate, și să dezvolte în continuare Parteneriatul amplu de cooperare și prietenie româno-chinez.

Cele două părți au schimbat păreri cu privire la cooperarea Chinei cu țările Europei Centrale și de Est, și a construcției ”o centură, un drum”.

Domnul ambasador Xu Feihong a ajuns în capitala României, București, în data de 24 ianuarie, și în data de 28 ianuarie a prezentat copiile scrisorilor de acreditare domnului Bogdan Aurescu, Ministrul Afacerilor Externe.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro