Sosirea la post a noului ambasador al Republicii Populare Chineze în România, domnul Xu Feihong

2015-01-29 17:23

În data de 24 ianuarie 2015, în capitala României, București, vântul adie și plouă ușor. Noul ambasador al Republicii Populare Chineze în România, domnul Xu Feihong a sosit la post. Domnul Cosmin Lotreanu, Directorul Protocol din cadrul Ministerului Afacerilor Externe Român, și domnul Gheorghe Dinu, Director adjunct, au fost la aeroport pentru a-l întâmpina.

Domnul Director Lotreanu l-a salutat cu căldură pe domnul ambasador Xu care își începe mandatul după începerea anului nou, spunând că România și China au o prietenie tradițională, că China este un important partener al României în Asia, partea română acordând o înaltă atenție relației cu China, și este gata să adâncească mai mult cooperarea pragmatică din domeniile politic, economico-comercial, cultural, educaţional, tehnico-științific etc, și să promoveze dezvoltarea în profunzime a relațiilor celor două țări. Ministerul Afacerilor Externe Român are plăcere să ofere sprijin și ajutor pentru activitatea domnului ambasador Xu.

Domnul ambasador Xu a mulțumit conducerii Direcţiei Protocol a Ministerului Afacerilor Externe Român pentru primirea făcută, spunând că punând piciorul pe meleagurile frumoase şi bogate româneşti a fost primit călduros de partea română, ceea ce dovedeşte o mare prietenie caracteristică relaţiilor chino-române. A venit în România, aducând cu sine sentimentele de prietenie ale părții chineze faţă de poporul român, scopul principal fiind promovarea cooperării din toate domeniile, pentru ca relațiile chino-române să înregistreze progrese rapide în această nouă perioadă.

Domnia sa aşteaptă să prezinte cât mai curând scrisorile de acreditare Președintelui României, și să stabilească relaţii bune instituţionale şi personale cu oamenii diferitelor categorii sociale din România, acţionând împreună pentru opera prieteniei chino-române.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro