Doamna ambasador Huo Yuzhen a participat la activitatea de celebrare a noului an împreună cu profesorii și elevii chinezi din România

2015-01-01 21:57
 

În data de 29 decembrie, Asociația profesorilor și studenților chinezi din România au organizat o activitate de celebrare a anului nou la Institutul Confucius din București. Doamna ambasador Huo Yuzhen, care își va încheia misiunea în curând, a fost prezentă la acest eveniment  împreună cu aproape 50 de profesori și studenți chinezi veniți din diferite zone ale României. Din partea ambasadei au fost prezenţi și domnul Zhao Deyong, consilier politic, și domnul Bian Zhendong, responsabil pentru Secția de Educație.

   
Doamna ambasador Huo Yuzhen a ținut un discurs emoționant de rămas bun, și le-a urat tuturor profesorilor și studenților chinezi din România un an nou fericit, profesorilor succese pe plan profesional, elevilor rezutate bune la învățătură pentru a putea servi cât mai repede patriei.

Cu ajutorul unui slideshow, profesorii și studenții au rememorat activitățile organizate la care au participat împreună cu doamna ambasador Huo Yuzhen, începând cu acţiunile anuale de celebrare a anului nou, concursurile de limbă chineză "podul chinezesc", până la vizitele făcute la cele patru Institute Confucius și la multe puncte de predare a limbii chineze, exprimându-și sentimentele de regret legate de plecarea doamnei ambasador Huo Yuzhen de la post.

   
Atmosfera de la locul de întâlnire a fost foarte călduroasă, profesorii și studenții chinezi ai Institutului Confucius din București  au interpretat dansul "micul măr", iar alţi studenţi chinezi au cântat melodii chinezești și românești, au interpretat melodii la titeră, flaut și pian electric, jocurile vesele aducând atmosfera la un punct culminant. Cortina s-a închis după cântecul interpretat împreună numit "la fel ca tine".

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro