Grupul doamnele de la ambasada Chinei la Bucureşti a participat la o activitate caritabilă

2014-12-08 21:31
 

În data de 7 decembrie 2014, doamna ambasador Huo Yuzhen împreună cu grupul de doamne din cadrul ambasadei și o parte din membrii ambasadei au participat la activitatea caritabilă de Crăciun organizată la ROMEXPO din București. De această dată, evenimentul a fost organizat de Asociația internaţională feminină din România, și au participat aproape 40 de ambasade.

   

La bazar a fost foarte multă lume și o atmosfera caldă. La ștandul Chinei s-au găsit flori de toate culorile; au fost așezate sus lanterne chinezești splendide și ideograma "fericire", care transmite urări de bine; nodul festiv chinezesc a creat o atmosfera plină de veselie, și a stat împreună cu steagul cu cele cinci stele; pliante de picturi și caligrafie, costume din mătase şi ornamente bogat împodobite au scos în evidenţă caracteristici ale poporului chinez. Gustul de mâncare tradițională chineză a delectat prieteni din toate țările, iar dansul grupului de fete ale diasporei chineze din România a marcat spectatorii prin atmosfera chinezeacă. Membri ambasadei au fost fericiți și zâmbitori, și au prezentat oaspeților cu căldură cultura și obiceiurile tradiționale chineze, afișând spirirtul deschis și încrezător chinez. Persoanele care au vizitat bazarul au arătat o înțelegere și cunoaștere mai intuitivă despre lunga istorie și tradiție a Chinei și a profundei moșteniri culturale, unul după altul venind la ștandul chinezesc făcând achiziții cu bucurie.

   
După ce s-a terminat activitatea, ambasada a donat câștigul acumulat în cadrul bazarului părții organizatorice, pentru a fi folosit în scop filantropic.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro