Notificare privind depunerea cererii de viza pentru Regiunile din China RAS Hong Kong / RAS Macau prin intermediul serviciilor Centrului de Viza pentru China

2019-04-25 10:00

Pentru a facilita si imbunatati serviciile pentru solicitantii de viza catre Hong Kong Regiunea Administrativa Speciala din China (RAS Hong Kong) / Macau Regiunea Administrativa Speciala din China (RAS Macau), incepand cu 1 mai 2019, cetatenii straini cu pasapoarte simple care solicita o viza simpla catre RAS Hong Kong / RAS Macau, vor depune dosarul la Centrul de Viza pentru China din Bucuresti. Sectia Consulara a Ambasadei Chinei din Romania nu mai accepta depunerea directa a cererilor de viza mentionate mai sus. Aranjamentele sunt dupa cum urmeaza:

1. Informatii de contact ale Centrului de Viza pentru China

(1) Adresa: Strada Gheorghe Titeica nr.142, Sector 2, Bucuresti

(2) Telefon: 021-7960056

(3) Fax: 021-3715650

(4) e-mail: bucharestcenter@visaforchina.org

(5) Pagina web: https://www.visaforchina.cn/BUH2_EN/

2. Perioada de procesare si costuri servicii

(1) Program cu publicul: consultați site-ul web pentru detalii

(2) Depunere dosare si achitare servicii: consultați site-ul web pentru detalii

(3) Ridicare pasapoarte: consultați site-ul web pentru detalii

(4) Taxe: In afara de taxa de viza perceputa de Ambasada Chinei, taxa de urgenta si taxa de trimitere a actelor, Centrul de Viza pentru China va percepe o taxa pentru serviciile oferite. Pentru mai multe detalii specifice tarifare va rugam sa consultati pagina web a Centrului de Viza.

(5) Timpul de procesare: actele obisnuite, de obicei se pot ridica in a patra zi lucratoare de la depunerea cererii. Depunerea dosarului la urgenta este supusa aprobarii de catre Ambasada Chinei si va fi taxata. Daca cererea urmeaza sa fie transferata spre aprobarea guvernului RAS Hong Kong sau guvernului RAS Macau, termenul de procesare va fi prelungit.

3. Sfaturi speciale

(1) Decizia emiterii vizelor apartine Ambasadei. Centrul de viza pentru China nu participa la procesul de aprobare.

(2) Persoanele care detin pasapoarte diplomatice, de serviciu sau pasapoarte oficiale, persoanele care intentioneaza sa solicite viza diplomatica, viza de serviciu sau viza de curtoazie și cetatenii chinezi care doresc sa obtina permis de intrare in RAS Hong Kong pot sa depuna cererea de solicitare la Sectia Consulara a Ambasadei Chinei.

(3) In prezent, solicitanții de viza pentru regiunile din China RAS Hong Kong / RAS Macau nu au nevoie sa completeze formularele online, sa faca programare online si sa fie amprentati.

(4) Solicitantii de viza pentru RAS Hong Kong / RAS Macau pot transmite cererea de solicitare catre Ambasada Chinei prin intermediul Centrului de Viza pentru China si pot sa se adreseze direct Departamentului pentru Imigrari din cadrul Guvernului RAS Hong Kong sau Departamentului de Politie pentru Securitatea Publica al Guvernului RAS Macau.

(5) In ceea ce priveste scutirea de la viza pentru regiunile din China RAS Hong Kong / RAS Macau, precum si formularele si materialele necesare pentru a solicita viza catre RAS Hong Kong / RAS Macau, va rugam sa consultati site-ul oficial al Departamentului pentru Imigrari al Guvernului RAS Hong Kong sau site-ul oficial al Departamentului de Politie pentru Securitatea Publica al Guvernului RAS Macau.

(6) Daca aveti sugestii de imbunatatire a serviciilor furnizate de Centrul de Viza pentru China, va rugam sa contactati sectia consulara a Ambasadei la adresa: consulate_rom@mfa.gov.cn.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://ro.china-embassy.gov.cn