Home Informatii despre Ambasada Activitatile Ambasadei Relatii chino-romane Stiri Servicii Consulare Cooperare economica Cooperare stiintifica Cultura Educatie Cunoasterea Chinei
 
   Home > Servicii Consulare > Viza
Ghid de solicitare a vizei pentru Republica Populara Chineza
2017/03/20

Note speciale

1) Pentru a aplica pentru viza, nu este nevoie de programare prealabila. Persoanele pot aplica direct la ghiseul ambasadei conform programului cu publicul al sectiei consulare.

2) Daca solicitantul roman sau solicitantul din tara terta depune pentru prima data la viza pentru China, in principiul trebuie sa se prezinte personal la ambasada.

3) Invitatia poate fi primita pe fax de catre dumneavoastra, copiata sau printata, dar persoana de la ghiseu are dreptul sa ceara invitatia in original daca considera ca este necesar.

4) Cand este necesar, persoana de la ghiseu poate cere aplicantului alte documente sau poate solicita ca aplicantul sa vina la interviu.

5) In functie de fiecare caz in parte, persoana de la ghiseu va decide daca va acorda sau nu viza, va decide valabilitatea, numarul zilelor de sedere si numarul de intrari al vizei.

6) Nu este nevoie sa se achite in avans pentru viza. Ambasada va informa solicitantul dupa acceptarea dosarului acestuia despre taxele de viza  si metodele de plata.

7) Ambasada nu accepta aplicarea pentru viza in baza actelor trimise prin posta si nu trimite pasapoartele cu viza deja obtinuta, prin serviciul postal.

8) Informatiile din acest site se pot modifica, va rugam sa luati drept corect ceea ce vi se spune de catre persoana de la ghiseu.


1. Informatii generale

2. Tipuri de viza

3. Documente necesare

1) Documente de baza

2) Documente specifice

4. Taxa pentru viza

5. Modalitatea de plata

6. Programul cu publicul

7. Explicatia unor termeni

8. Regulamentul fara viza

9. Viza pentru Hong Kong

10. Viza pentru Macao


1. Informatii generale

Viza este un permis de iesire sau intrare intr-o tara emis de un departament autorizat de guvern in conformitate cu legea tarii respective pentru o persoana de nationalitate straina.

In conformitate cu legea si obiceiurile internationale, orice stat suveran are dreptul de a decide daca permite sau nu intrarea in tara a unei persoane de nationalitate straina, iar acordarea, revocarea sau refuzarea vizei se face conform cu legea tarii respective.

Conform legii aferente, autoritatea chineza de emitere a vizelor va decide tipul, numarul, perioada de valabilitate si perioada de sedere a vizei.

Ambasada Republicii Populare Chineze, Consulatul sau alta agentie straina imputernicita de Ministerul Afacerilor Externe sunt responsabile pentru emiterea de vize pe teritoriu strain pentru persoane de nationalitate straina.


2. Tipuri de viza

In functie de scopul calatoriei dumneavoastra in China, va rog sa alegeti unul din tipurile de viza de mai jos:

Tipul vizei Scopul calatoriei
C Acordat membrilor unui echipaj la bordul unui mijloc de transport international, precum aeronava, tren sau vapor, sau chiar motocicleta in cazul unei activitati de cross-border pentru un grup de motociclisti, sau pentru membrii de familie a membrilor de echipaj mentionati mai sus.
D Acordat celor ce doresc sa detina rezidenta permanenta in China.
F Acordat celor ce doresc sa mearga in China pentru diferite schimburi, vizite, tururi de studiu sau alte activitati.
G Acordat celor ce doresc sa tranziteze China.
J1 Acordat jurnalistilor care lucreaza la organizatii de stiri straine aflate in China care doresc sa primeasca rezidenta pentru o perioada mai lunga de 180 de zile.
J2 Acordat jurnalistilor care doresc sa mearga in China pentru raportarea de stiri pe un termen scurt care sa nu depaseasca 180 de zile de sedere.
L Acordat celor care doresc sa mearga in China ca turisti.
M Acordat celor care doresc sa mearga in China pentru scop comercial sau activitati legate de un business.
Q1 Acordat celor ce sunt membri de familie a unor persoane de nationalitate chineza sau a unei persoane de nationalitate straina care detine un document de sedere permanenta in China, sau pentru persoane ce ofera asistenta parentala specializata. In acest caz sederea se doreste a fi mai lunga de 180 de zile. Membrii de familie se considera a fi: soti, parinti, fii, fiice, sotii sau sotiile proprilor copii, frati, surori, bunici, nepoti, nepoate si socri.
Q2 Acordat celor ce sunt membri de familie a unor persoane de nationalitate chineza sau a unei persoane de nationalitate straina care detine un document de sedere permanenta in China. In acest caz sederea nu va depasi 180 de zile.
R Acordat persoanelor cu un talent deosebit sau unor specialisti de a caror prezenta este urgenta nevoie in China.
S1 Acordat celor ce doresc sa calatoreasca in China pentru a vizita o persoana de nationalitate straina care lucreaza sau studiaza in China, avand cu acestia o relatie de rudenie de soti, parinti, fii sau fiice minori, socri, sau celor ce doresc sa mearga in China cu alt scop privat. In acest caz sederea se doreste a fi mai lunga de 180 de zile.
S2 Acordat celor ce doresc sa calatoreasca in China pentru a vizita o persoana de nationalitate straina care lucreaza sau studiaza in China sau doresc sa calatoreasca cu un alt scop privat. In acest caz sederea nu va depasi 180 de zile. Membrii de familie se considera a fi: soti, parinti, fii, fiice, sotii sau sotiile proprilor copii, frati, surori, bunici, nepoti, nepoate si socri.
X1 Acordat celor ce doresc sa studieze in China pentru o perioada mai lunga de 180 de zile.
X2 Acordat celor ce doresc sa studieze in China pentru o perioada mai scurta de 180 de zile.
Z Acordat celor ce doresc sa lucreze in China.


3. Documente necesare

1) Documente de baza

a. Pasaport (inclusiv pasaport temporar): Valabil mai mult de 6 luni de zile, cu pagini libere pentru lipirea vizei, si o copie xerox dupa pagina informatiilor personale a pasaportului .

b. Formularul de viza si o fotografie tip pasaport recenta pe fond alb care sa fie lipita pe formular in dreapta la locul mentionat (cerinta pozei).

c. Rezervarea biletului de avion si rezervarea la hotel pentru intreaga durata a sederii (cu exceptia celor care aplica viza tip D, J1, R, XI, Z).

d. Daca este vorba despre un cetatean strain, dovada sederii legale in Romania ca permis de ședere valabil sau certificat de înregistrare. Este necesar originalul si copia actului care atesta sederea, rezidenta, studiul sau servicul in Romania.

e. Daca este vorba despre un cetatea strain care a avut inainte nationalitate chineza, este necesara si o copie a pasaportului chinez sau a vizei anterioare; Daca ati obtinut in trecut o viza pe un pasaport vechi si doriti o alta viza intr-un pasaport nou, este necesara copia xerox a vechiului pasaport si a vizei vechi (Daca noul pasaport este cu un alt nume, atunci este nevoie si de o copie a documentului care atesta schimbarea numelui).

2) Documente specifice

Viza tip C

Invitatie oficiala de la o companie de transport straina sau o invitatie din partea unei firme chineze.

Documente de baza


Viza tip D

Originalul si copia confirmarii permisului de sedere permanenta pentru straini acordat de catre Ministerul de Securitate Publica Chinez.

Atentie! Posesorul acestui tip de viza trebuie sa indeplineasca formalitatile de sedere la Politia locala in termen de 30 zile de la intrarea in China, altfel va fi considerata sedere ilegala.

Documente de baza


Viza tip F

Invitatie din China care sa contina urmatoarele informatii:

a. Informatii despre solicitant (numele intreg, sexul, ziua de nastere, numarul pasaportului etc)

b. Informatii despre calatoria planificata (scopul vizitei, data de sosire si plecare, locul/ locurile de vizitat, relatia dintre solicitant si persoana/ institutia care face invitatia, sursa financiara pentru aceasta deplasare)

c. Informatii despre persoana/ institutia care face invitatia (nume, prezentare, telefon de contact, adresa, stampila oficiala, semnatura reprezentantului legal sau a persoanei care face invitatia).

Documente de baza


Viza tip G

Biletul de calatorie (de avion, tren, autobuz, vapor) cu data si locul deja stabilit.

Pentru marinari de imbarcare, este nevoie de o scrisoare de garanție emisa de catre compania straina de transport maritim unde lucreaza marinari, si o scrisoare de garantie emisa de catre agentul de transport maritim din China.

Documente de baza


Viza tip J1

Scrisoare de notificare pentru viza emisa de Departamentul de Informare a Ministerului de Afaceri Externe Chinez si o scrisoare oficiala din partea institutiei unde lucreaza solicitantul.

Persoana care solicita viza trebuie sa ia mai intai legatura cu departamentul de resort din cadrul Ambasadei pentru formalitati.

Atentie! Posesorul acestui tip de viza trebuie sa indeplineasca formalitatile necesare pentru emiterea permisului de sedere la Administratia de Iesire-Intrare a Departamentului de Securitate Publica local in termen de 30 zile de la intrarea in China.

Documente de baza


Viza tip J2

Scrisoare de notificare pentru viza emisa de Departamentul de Informare a Ministerului de Afaceri Externe Chinez sau o autorizatie guvernamentala, precum si o scrisoare oficiala din partea institutiei unde lucreaza solicitantul.

Persoana care solicita viza trebuie sa ia mai intai legatura cu departamentul de resort din cadrul Ambasadei pentru formalitati.

Documente de baza


Viza tip L

Rezervarea biletului de avion dus-intors si rezervarea la hotel sau o invitatie din China. Invitatia trebuie sa contina urmatoarele informatii:

a. Informatii despre solicitant (numele intreg, sexul, ziua de nastere, numarul pasaportului etc)

b. Informatii despre calatoria planificata (data de sosire si plecare, locul/ locurile de vizitat etc)

c. Informatii despre persoana/ institutia care face invitatia (nume, telefon de contact, adresa, stampila oficiala, semnatura reprezentantului legal sau a persoanei care face invitatia).

Documente de baza


Viza tip M

Invitatie de bussiness (in limba chineza si in limba engleza) din partea partenerului comercial din China sau confirmarea de inregistrare la un targ comercial, adeverinta de la serviciul din Romania (in limba engleza)

Invitatia trebuie sa contina urmatoarele informatii:

a. Informatii despre solicitant (numele intreg, sexul, ziua de nastere, numarul pasaportului etc)

b. Informatii despre calatoria planificata (scopul vizitei, data de sosire si plecare, locul/ locurile de vizitat, relatia dintre solicitant si persoana/ institutia care face invitatia, sursa financiara pentru aceasta deplasare)

c. Informatii despre persoana/ institutia care face invitatia (numele si prezentarea companiei, telefon de contact, adresa, numele si prezentarea persoanei, stampila oficiala, semnatura reprezentantului legal sau a persoanei care face invitatia).

Documente de baza


Viza tip Q1

In cazul in care scopul calatoriei este de reuniune familiala, sunt necesare urmatoarele documente:

a. Invitatie din partea unei persoane de nationalitate chineza care locuieste in China sau din partea unei persoane de nationalitate straina cu permis de sedere permanent in China.

Invitatia trebuie sa contina urmatoarele informatii:

a) Informatii despre solicitant (numele intreg, sexul, ziua de nastere, numarul pasaportului, etc)

b) Informatii despre calatoria planificata (scopul vizitei, data de sosire, adresa la care se va locui pe durata sederii, numarul de zile de sedere, relatia dintre solicitant si persoana care face invitatia, sursa financiara pentru aceasta deplasare)

c) Informatii despre persoana care face invitatia (nume, telefon de contact, adresa, semnatura persoanei care face invitatia).

b. Copia dupa actul de identitate al persoanei de nationalitate chineza sau in cazul in care persoana care face invitatia este de nationalitate straina, atunci este necesara copia dupa pasaport si a permisului de sedere permanenta.

c. Documentul care sa ateste relatia dintre persoana care calatoreste in China si cea care face invitatia (soti, parinti, fii, fice, sotii copiilor, frati, bunici, nepoti, nepoate, socrii respectiv certificatul de casatorie, certificatul de nastere, livret de familie sau un certificat de rudenie).

In cazul in care scopul calatoriei este unul privat, sunt necesare urmatoarele documente:

a. Imputernicire de ingrijire parentala legalizata de Ambasada Chinei sau o imputernicire de ingrijire parentala legalizata si supraligalizata de autoritatile tarii respective sau in China.

b. Pasaportul, copia dupa pasaport si documentul care sa ateste relatia cu copilul a persoanei care face imputernicirea (certificat de casatorie, certificat de nastere, dovada de rudenie emisa de politie sau un certificat de rudenie)

c. Copia dupa cartea de identitate si o scrisoare de accept a persoanei care va fi imputernicita.

d. Daca parintii copilului sunt ambii cetateni chinezi sau doar unul singur, mai este nevoie de copia dupa permisul de sedere al parintilor/ parintelui de nationalitate chineza.

Atentie! Posesorul acestui tip de viza trebuie sa indeplineasca formalitatile necesare pentru emiterea permisului de sedere la Administratia de Iesire-Intrare a Departamentului de Securitate Publica local in termen de 30 zile de la intrarea in China.

Documente de baza


Viza tip Q2

a. Invitatie din partea unei persoane de nationalitate chineza care locuieste in China sau din partea unei persoane de nationalitate straina cu permis de sedere permanent in China. Invitatia trebuie sa contina urmatoarele informatii:

a) Informatii despre solicitant (numele intreg, sexul, ziua de nastere, numarul pasaportului etc)

b) Informatii despre calatoria planificata (scopul vizitei, data de sosire, adresa la care se va locui pe durata sederii, numarul de zile de sedere, relatia dintre solicitant si persoana care face invitatia, sursa financiara pentru aceasta deplasare)

c) Informatii despre persoana care face invitatia (nume, telefon de contact, adresa, semnatura persoanei care face invitatia).

b. Copia dupa cartea de identitate daca persoana care face invitatia este de nationalitate chineza, sau copia dupa pasaport si dupa permisul de sedere al persoanei de nationalitate straina.

Documente de baza


Viza tip R

Este necesar ca persoana in cauza sa intruneasca cerintele Guvernului Chinez legate de persoane cu talente de nivel inalt sau cu o anumita specializare a carui prezenta este de urgenta nevoie in China, si sa prezinte documentatia corespunzatoare in conformitate cu dispozitiile aferente.

Documente de baza


Viza tip S1

a. Invitatie din partea unei persoane de nationalitate straina cu permis de sedere in China. Invitatia trebuie sa contina urmatoarele informatii:

a) Informatii despre solicitant (numele intreg, sexul, ziua de nastere, numarul pasaportului etc)

b) Informatii despre calatoria planificata (scopul vizitei, data de sosire, adresa la care se va locui pe durata sederii, numarul de zile de sedere, relatia dintre solicitant si persoana care face invitatia, sursa financiara pentru aceasta deplasare)

c) Informatii despre persoana care face invitatia (nume, telefon de contact, adresa, semnatura persoanei care face invitatia).

b. Copia dupa pasaportul si permisul de sedere al persoanei care face invitatia.

c. Originalul si copia documentului care atesta relatia de rudenie dintre persoana invitata si cea care face invitatia (soti, parinti, fii sau fiice minore, sotii copiilor respectiv certificat de casatorie, certificat de nastere, dovada de rudenie emisa de politie sau un certificat de rudenie)

Atentie! Posesorul acestui tip de viza trebuie sa indeplineasca formalitatile necesare pentru emiterea permisului de sedere la Administratia de Iesire-Intrare a Departamentului de Securitate Publica local in termen de 30 zile de la intrarea in China.

Documente de baza


Viza tip S2

In cazul in care scopul calatoriei este de reuniune familiala pentru o perioada scurta (invitatie din partea unei persoane de nationalitate straina cu permis de sedere in China), sunt necesare urmatoarele documente:

a. Copia dupa pasaportul si permisul de sedere al persoanei care face invitatia ( persoana de nationalitate straina care lucreaza, studiaza sau se afla pe teritoriul Chinei din alt motiv)

b. Invitatia trebuie sa contina urmatoarele informatii:

a) Informatii despre solicitant (numele intreg, sexul, ziua de nastere, numarul pasaportului etc)

b) Informatii despre calatoria planificata (scopul vizitei, data de sosire, adresa la care se va locui pe durata sederii, numarul de zile de sedere, relatia dintre solicitant si persoana care face invitatia, sursa financiara pentru aceasta deplasare)

c) Informatii despre persoana care face invitatia (nume, telefon de contact, adresa, semnatura persoanei care face invitatia).

c. Documentul care sa ateste relatia dintre persoana care calatoreste in China si cea care face invitatia (soti, parinti, fii, fiice, sotii copiilor, frati, bunici, nepoti, nepoate, socrii respectiv certificatul de casatorie, certificatul de nastere, livret de familie sau un certificat de rudenie).

In cazul in care scopul calatoriei este unul privat, sunt necesare documente privind situatia dumneavoastra particulara solicitate de catre persoana de la consulat.

Documente de baza


Viza tip X1

a. Originalul si copia avizului de admitere la studii eliberat de institutia de invatamant din China.

b. Originalul si copia formularului "Cerere de viza pentru cetatenii straini acceptati la studii in China" (Formularul JW201 sau JW202).

Atentie! Posesorul acestui tip de viza trebuie sa indeplineasca formalitatile necesare pentru emiterea permisului de sedere la Administratia de Iesire-Intrare a Departamentului de Securitate Publica local in termen de 30 zile de la intrarea in China.

Documente de baza


Viza tip X2

Originalul si copia avizului de admitere la studii eliberat de institutia de invatamant din China.

Documente de baza


Viza tip Z

Unul din urmatoarele documente:

a. Originalul si copia "Permisului de Munca pentru Straini in Republica Populara Chineza" (Alien Employment License of the People's Republic of China) eliberat de autoritatile guvernamentale Chineze pentru Resurse Umane si Securitate Sociala, sau copia printata a "Scrisoarea de Notificarea a Permisului de Munca pentru Straini in Republica Populara Chineza" (Notification Letter of Foreigner's Work Permit in the People's Republic of China). Daca numarul de zile de sedere nu trece de 90 de zile, atunci mai este nevoie si de originalul si copia dupa "Permisul de lucru in R.P.Chineza pe termen scurt al unei persoane straine" (Approval of Short-Term Employment for Foreigners Working in P.R.China). Persoana care aplica pentru viza trebuie sa aplice pentru viza inainte ca perioada inscrisa pe "Permisul de lucru in R.P.Chineza pe termen scurt al unei persoane straine" sa inceapa iar perioada de lucru nu poate fi decat in limitele perioadei trecute in acest document.

b. Originalul si copia dupa "Permisul de lucru pentru experti straini" emis de Biroul de Stat de Experti Straini.

c. Copia dupa certificatul de inregistrare al unui birou reprezentativ al unei intreprinderii straine (sau din alta regiune) emis de Departamentul Administrativ pentru industrie si comert.

d. Originalul si copia dupa documentul comercial de spectacol si teatru emis de Departamentul Administrativ Cultural (valabil doar pentru persoanele care sustin un spectacol comercial). Daca numarul de zile de sedere nu trece de 90 de zile, atunci mai este nevoie si de originalul si copia dupa "Permisul de lucru in China pe termen scurt al unei persoane straine" (Approval of Short-Term Employment for Foreigners Working in P.R.China). Persoana care aplica pentru viza trebuie sa aplice pentru viza inainte ca perioada inscrisa pe acest document sa inceapa iar perioada de lucru nu poate fi decat in limitele perioadei trecute in acest document.

e. Originalul si copia dupa "Invitatia pentru straini pentru activitati petroliere in China" emisa de catre Corporatia Offshore de Petrol din China.

Atentie! Posesorul acestui tip de viza trebuie sa indeplineasca formalitatile necesare pentru emiterea permisului de sedere la Administratia de Iesire-Intrare a Departamentului de Securitate Publica local in termen de 30 zile de la intrarea in China.

Documente de baza


4. Taxa pentru viza

  O intrare Doua intrari Jumatate de an intrari multiple Un an intrari multiple
Cetateni romani 240 Lei 360 Lei 480 Lei 720 Lei
Alti cetateni 120 Lei 180 Lei 240 Lei 360 Lei
Taxa urgenta 90 Lei/ persoana
Taxa extra urgenta 120 Lei/ persoana

Pentru tarile care au acorduri bilaterale cu China, taxele de viza sunt percepute in functie de acestea. De exemplu, pentru cetateni americani taxa perceputa este de 450 Lei/ persoana, pentru cetateni canadieni taxa perceputa este de 320 Lei/ persoana.


5. Modalitatea de plata

Plata catre Ambasada se va face numai la banca pe baza bonului primit de la ghiseu la depunerea documentelor, si numai la una din sucursalele trecute pe spatele bonului primit.

Atentie!

1) Va rugam nu efectuati plata in ziua depunerii documentelor ci in ziua in care ati fost chemat sa le ridicati. Daca ziua de ridicare este o sarbatoare legala va rugam sa fiti atenti la orarul de functionare al bancilor.

2) Pentru ridicarea documentelor veniti solicitantul sau o alta persoana imputernicita cu bonul primit de la Ambasada si chitanta de la banca.


6. Programul cu publicul

De la luni pana vineri, dimineata, orele 09-11:30 (cu exceptia sarbatorilor chineze si romane)

Timpul de procesare a documentelor:

Pentru viza cu ridicare in regim normal sunt necesare 5 zile lucratoare.

Pentru viza cu ridicare in regim de urgenta sunt necesare 2 zile lucratoare.

Pentru viza cu ridicare in regim de supraurgenta este necesara 1 zi lucratoare (Acest tip de regim se acorda numai in situatii speciale).


7. Explicatia unor termeni

1) Valabilitatea vizei

Valabilitatea vizei (enter before) se refera la perioada in care puteti intra in China. Valabilitatea vizei este de la data emiterii acesteia si pana in ultima zi incluzand cele 24 de ore ale zilei dupa ora Beijing-ului. Daca exista intrari nefolosite, se poate intra in China pana in ultima zi de valabilitate a vizei.

2) Numarul de intrari al vizei

Numarul de intrari al vizei (entries) se refera la numarul de intrari pe care le puteti folosi in perioada de valabilitate a vizei. Daca numarul de intrari a fost sau nu folosit si perioada de valabilitate a vizei a trecut, nu se mai poate folosi viza respectiva. In acest caz daca doriti sa calatoriti in China este necesar sa aplicati iarasi pentru viza. Daca persoana care calatoreste detine o viza nevalida, aceasta nu va putea intra in China.

3) Timpul de sedere al vizei

Timpul de sedere al vizei (duration of each stay) se refera la numarul de zile de sedere pentru fiecare intrare in parte, numaratoarea incepand din a doua zi de la intrarea pe teritoriu.


8. Regulamentul fara viza

Conform acordului relevant, cetatenii romani detinatori de pasaport diplomatic, pot calatori pe teritoriul Chinei pentru o perioada de maxim 90 de zile in decursul oricarei perioade de 180 de zile, fara a perfecta viza. Cetatenii romani detinatori de pasaport de serviciu, pot calatori pe teritoriul Chinei pentru o perioada de maxim 30 de zile, fara perfectarea vizei.

Conform conditiilor speciale de sedere, cetatenii romani detinatori de pasapoarte simple, beneficiaza de 24 de ore de tranzit pe teritoriul Chinei in cazul intrarii portuare, fara perfectare de viza; beneficiaza de 72 de ore de tranzit pe teriotoriu Chinei daca intrarea a fost efecuata prin aeroport; de regulamentul de 144 de ore de tranzit fara viza etc. Va rugam sa accesati aici pentru mai multe informatii.


9. Viza pentru Hong Kong

Pentru unele tari sau teritorii se poate calatori fara viza in Hong Kong. Persoanele de nationalitate romana care calatoresc in scop turistic pot sta pana la 90 de zile in Hong Kong. Daca persoanele de nationalitate romana calatoresc cu alt scop in Hong Kong si nu se bucura de politica de sedere fara viza, atunci este necesar sa aplice pentru viza de Hong Kong. Daca este sau nu necesar sa se aplice pentru viza, precum si informatii despre modalitatea de aplicare pentru viza de Hong Kong le puteti gasi pe site-ul Biroului de Imigrari din Hong Kong.


10. Viza pentru Macao

Pentru unele tari sau teritorii se poate calatori fara viza in Macao. Persoanele de nationalitate romana care calatoresc in scop turistic pot sta pana la 90 de zile in Macao. Inafara de cateva nationalitati care sunt exceptii, in principiu cei care nu se bucura de politica de sedere fara viza in Macao, pot aplica pentru o viza de sosire in portul din Macao. Daca este sau nu necesar sa se aplice pentru viza, precum si informatii despre modalitatea de aplicare pentru viza de Macao le puteti gasi pe site-ul Biroului de Imigrari din Macao.[Suggest to a Friend]
       [Print]