Doamna ambasador Huo Yuzhen a dezvelit placheta de inaugurare a școlii cu predare in limba chineză din cadrul sectorului 2

2014-07-16 19:00

În data de 5 iulie 2014, doamna ambasador Huo Yuzhen a participat la activitatea de inaugurarea a scolii cu predare in limba chineza a Complexului pentru activități recreative si educative Sfântul Pantelimon, si decernarea de premii "visul chinezesc". Au participat la eveniment doamna Liliana Preoteasa, subsecretar de stat și director general în Ministerul Educaţiei, doamna Pegulescu Anca- Mariana, inspector de la Ministerul Educatiei, reprezentanți a sectorului 2, companii și firme chinezești, aproape 200 de elevi care învață limba chineză, și persoane din cadrul ambasadei precum domnul Zhao Deyong, Consilier politic, doamna Ma Jia, Consul general, etc.

   

În cadrul discursului, doamna ambasador Huo Yuzhen a felicitat călduros înființarea primei școli cu predare în limba chineză din România, a mulțumit autorităților locale române și întregii comunități pentru sprijinul și susținerea dezvoltării activităților de învățare a limbii chineze din România. Doamna ambasador Huo Yuzhen a subliniat că în ultimii ani interesul pentru limba chineză se află în continuă creștere, au fost înființate multe Institute Confucius, cursuri Confucius, puncte de învățare a limbii chineze, școli care predau limba chineză, creându-se condiții mai bune de învățare a limbii chineze, în deosebi pentru tinerii români. În același timp, pentru cei care învață limba chineză premiul "visul chinezesc" a fost și o oportunitate istorică constituind o chestiune promițătoare și pentru dezvoltarea personală și de carieră. Doamna ambasador a amintit și faptul că școala cu predare în limba chineză a sectorului 2, unde se înregistrează cea mai mare populație din comunitatea chineză, va oferi facilități tot mai mari copiilor chinezi de a învăța limba chineză.

   

Doamna subsecretar de stat Liliana Preoteasa a subliniat faptul că învățarea unei limbi străine este un pod important spre cunoașterea mai în profund a unei țări și că Ministerul Educației Naționale este dispus să sprijine răspândirea limbii chineze de la nivel de guvern până la nivel de școli.

   

După dezvelirea plachetei, companiile și firmele chinezești aflate în România au acordat premiile "visul chinezesc" celor mai buni elevi de limbă chineză.

Despre eveniment au raportat și agențiile de presă: Agerpres, Agenția Xinhua din România, China Press din Europa, etc.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro