China va aplica în continuare o politica monetară relaxată

2009-07-30 14:54

Cele două burse de acţiuni din China, cea din Shanghai şi cea din Shenzhen, au suferit miercuri scăderi substanţiale, indiciile celor două burse scăzând cu peste 5%. În acest context, banca centrală din China - Banca Poporului a publicat în website-ul oficial o informaţie, în care a spus că trebuie susţinută în continuare politica monetară relativ relaxată şi consolidată tendinţa de restabilizare a economiei, afirmaţia fiind repetată în ultima săptămână de oficialii acestei insituţii financiare.

Directorul adjunct al Băncii Poporului din China, Su Ning, a arătat într-o şedinţă de lucru că în urma aplicării unei serii de măsuri politice, în economia ţării noastre a intrat pe un trend favorabil. Investiţiile şi consumul s-au bucurat de o creştere puternică, agricultura şi sectorul serviciilor au menţinut o dezvoltare stabilă, industria s-a îmbunătăţit vizibil şi volumul creditelor a crescut rapid.

Concomitent economia Chinei se confruntă încă cu multe dificultăţi. În al doilea semestru al anului curent, banca centrală va recurge la mijloacele băneşti flexibile ca să promoveze relansarea economiei şi menţinerea creşterii stabile şi relativ rapide a economiei ţării.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro