Home Informatii despre Ambasada Relatii chino-romane Stiri Informatii de viza Cooperare economica Cooperare stiintifica Cultura Educatie Cunoasterea Chinei
 
   Home > Cunoasterea Chinei
Bucataria chineza (3)
2004/02/16


Astăzi vă invităm să gătim îmreună două mîncăruri chinezeşti, una se numeşte Muschi de porc fraged cu faină si drojdie(Ruanzha liji) şi cealaltă se numeşte Spanac la sote(Chao bo cai)

Si acum să preparăm împreună Muşchi de porc fraged cu făină şi drojdie.

Ingrediente: 150-200 de grame de muschi de porc, un ou.

Condimente: puţină drojdie, amidon, 3 linguriţe de făină, ulei, sare, praf de gust, vin de masă, piper.

Operaţii:

- Carnea se spală şi se taie felii de marime potrivită (2-3 cm lungime, 2-3 mm grosime). Se amestecă bine cu oul bătut. 3 linguriţe de făină, o linguriţă de amidon, puţină drojdie dizolvată într-o lingură de apă călduţă, puţin praf de gust, vin de masă, sare. Se lasă de-o parte o oră- două.

- Se aşează tigaia (sau, de preferinţă ceaunul) cu circa 250 de grame de ulei pe foc potrivit. Cînd uleiul s-a încălzit (nu trebuie încins), se depun, una după alta, feliile de carne să se prăjească, fără să se lipească. Se amestecă cu lopatica de lemn. Cînd feliile de carne s-au întărit şi au căpătat o culoare galbenă (aceasta operaţie durează 5-6 minute), se scot pe o farfurie.

- Se lasă tigaia (ceaunul) cu ulei pe foc iute. Cînd uleiul s-a incins, se pun dintr-o dată toate feliile de carne să se prăjească încă o dată. După circa 20-30 de secunde, cînd carnea a căpătat culoarea galbenă-aurie, se scot din nou pe farfurie şi uleiul se recuperează.

Această mîncare, seamănă într-o oarecare măsură cu şniţelul din România. Se serveşte cu puţin piper.

Si acum vă invităm să gătim împreună o altă mîncare şi anume Spanac la sote (Chao bo cai)

Ingrediente: 300 g de spanac.

Condimente: sare, ulei, ulei de susan, praf de gust, sos de soia.

Operaţii:

- Se spală foarte bine spanacul. Se scurge de apă şi se taie la lungimea de 5-8 cm.

- Se aşează pe foc iute tigaia cu 4 lingure de ulei. Cînd acesta e încins, se pune spanacul, se răstoarnă de cîteva ori, se adaugă o linguriţă de sare. Se amestecă 3-4 minute, se adaugă o linguriţă de sos de soia, puţin praf de gust. Se amestecă şi se stropesc cîteva picături de ulei de susan şi mîncarea este gata de scos.

Menţionăm că din spanacul se poate face şi salată. Spanacul se spală bine şi se opăreşte în apă fierbinte 2-3 minute. Se scoate, se stoarce şi se taie mărunt. După aceea se adaugă puţin sare, oţet, sos de soia, praf de gust sau concentrat de pui, ulei de susan şi se amestecă bine şi salată de spanac este gata de servit.

Menţionăm că pe lîngă vitamine, spanacul conţine elementele de fier. De aceea spanacul este indicat pentru cei care suferă de anemie şi de alte boli de sînge.




[Suggest to a Friend]
       [Print]