Mesajul doamnei Ambasador Jiang Yu

2019/03/08

Bine ați venit pe site-ul Ambasadei Chinei din România, vă mulțumim pentru interesul manifestat față de China si relațiile dintre China si România.

China este o țara vastă cu o civilizație antică orientală, cu o istorie continuă de 5.000 de ani, iar cultura chineza este una splendidă. De la înființarea Republicii Populare Chineze, mai ales dupa aplicarea politicilor de reformă si deschidere, China a realizat succese remarcabile, au avut loc peste tot numeroase schimbări spre bine iar civilizația antică este plină de vitalitate.

România se bucură de o locație bună si este cunoscută sub reputația de "Perla Mării Negre". Are peisaje frumoase si numeroși oameni talentați. De-a lungul istoriei, de aici se trag mulți artiști, scriitori si oameni de știință care au contribuit la progresul civilizației mondiale.

China si România sunt separate de mii de kilometri, dar totusi sunt adevarați prieteni si parteneri buni. De-a lungul celor 70 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice, cele doua țări intotdeauna s-au respectat și s-au tratat drept reciproc egale. Încrederea reciprocă politică a fost în continuare aprofundata, cooperarea pragmatică a generat rezultate fructuoase, schimburile interumane au fost îmbogățite, la fel s-a menținut comunicarea si coordonarea strânsă în afacerile internationale. Relațiile bilaterale au rezistat testului timpului si au demonstrat o tendință continuă de dezvoltare spre bine in noua era. In ultimii ani, inițiativa "Belt and Road" si "Cooperarea in formatul 16+1" au creat o platformă largă pentru relațiile Chino-Române, iar dezvoltarea relațiilor bilaterale se bucură de noi oportunități importante. Cred că prin eforturile comune ale ambelor părți, relatiile Chino-Române vor trece la un nou nivel.

In postură de nou ambasador al Chinei in Romania, as dori ca impreună cu colegii din ambasada sa promovăm dezvoltarea sănătoasă a relațiilor Chino-Române pentru a spori prietenia, schimburile si cooperarea dintre cele două popoare, sa protejăm drepturile si interesele legitime ale întreprinderilor și ale cetățenilor Chineze în România. Pe acest site, vom reflecta prompt asupra ultimelor evoluții ale relatiilor Chino-Române si vom oferi informații practice si servicii dedicate in domeniul muncii, studiilor, vieții de zi cu zi, turismului etc., pentru a deveni o punte dintre relațiile Chino-Române si platformă de promovare a prieteniei Chino-Romane.

Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al

Republicii Populare Chineze in Romania

Jiang Yu

Februarie 2019

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro