Discursul Ambasadorului Han Chunlin

2022-05-18 18:00

Bine ați venit pe site-ul Ambasadei Republicii Populare Chineze în România.

Atât China, cât și România au o istorie lungă, o cultură splendidă și oameni muncitori și curajoși. Atât cele două țări, cât și cele două popoare s-au angajat să promoveze pacea și dezvoltarea mondială,săaducă contribuții importante la promovarea civilizației umane și a progresuluiomenirii.

Prietenia tradițională dintre China și România are o istorie lungă. România a fost una dintre primele țări care a recunoscut China Nouă. De la stabilirea relațiilor diplomatice dintre cele două țări în 1949, acestea întotdeauna s-au respectat și s-au tratat reciproc ca egali, iar relațiile bilaterale au rezistat testului timpului și au evoluat în mod constant. În 2004, cele două țări au stabilit un Parteneriat Amplu de Prietenie și Cooperare. În ultimii ani, liderii celor două țări au menținut schimburi la nivel înalt sub diverse forme și au continuat să ghideze direcția relațiilor China-România.După izbucnirea epidemiei de COVID-19, China și România s-au susținut reciproc și au ținut mână în mână pentru a lupta împotriva epidemiei, demonstrând prietenia profundă dintre cele două popoare.

Eu și colegii mei din ambasadă suntem dispuși să lucrăm cu toate cercurile sociale ale părții române pentru a consolida în continuare schimburile în diverse domenii și a extinde cooperarea reciproc avantajoasă, să profităm de oportunitățile oferite de construirea în comun a Inițiativei „Belt and Road” și a cooperării China-CEEC pentru a promova dezvoltarea durabilă, sănătoasă și stabilă a relațiilor China-România în beneficiul celor două țări și popoare.

Sper că această pagină web va deveni o fereastră pentru prietenii din toate categoriile sociale pentru a înțelege China și relațiile China-România, devenind o punte pentru a promova cooperarea în diverse domenii și prietenia dintre cele două popoare.Salutăm atenția și sprijinul dumneavoastră continuu, precum și sugestiile dumneavoastră cu privire la activitatea noastră!

                                                          Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al

                                                            Republicii Populare Chineze în România

                                                                                      Han Chunlin

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro