Ambasadorul Jiang Yu s-a întâlnit cu fostul Prim-ministru al României, Victor Ponta

2021/02/09

La data de 8 februarie, Ambasadorul Chinei în România, dna Jiang Yu s-a întâlnit în cadrul ambasadei, cu fostul Prim-ministru al României și Președinte al Partidului Pro-România, Victor Ponta.

Ambasadorul Jiang a apreciat contribuția importantă adusă de domnul Ponta la dezvoltarea relațiilor bilaterale, menționând că prietenia tradițională dintre China și România este bogăția comună a celor două popoare, iar politicienii celor două țări au responsabilitatea de a o moșteni și de a o continua. China este dispusă să consolideze cooperarea pragmatică cu România prin construirea comună a „Belt and Road”, „cooperării 17 + 1” și a diferitelor mecanisme bilaterale și multilaterale pentru a realiza o dezvoltare comună. Partidul Comunist Chinez este dispus să stabilească un nou tip de relație interpartinică cu Partidul Pro-România.

Domnul Victor Ponta a adresat felicitări poporului chinez cu ocazia Anului Nou Chinezesc și a spus că China este partenerul tradițional al României și a doua cea mai mare economie din lume. Este în interesul fundamental al României să mențină o cooperare prietenoasă cu China. Partidul Pro-România va continua să joace un rol activ în promovarea dezvoltării relațiilor dintre cele două țări și cele două partide.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro