Ambasadorul Chinei în România s-a întâlnit cu Consilierul Prezidenţial pentru Afaceri Europene și Consilierul Prezidenţial Interimar pentru Politică Externă

2019/12/13

La data de 9 decembrie 2019, Ambasadorul Chinei în România, dna Jiang Yu, s-a întâlnit cu dl Leonard Orban, Consilierul Prezidenţial pentru Afaceri Europene și Consilierul Prezidenţial Interimar pentru Politică Externă în cadrul Administraţiei Prezidenţiale a României, pentru a face schimb de opinii cu privire la relațiile China-România și China-UE. La întâlnire a participat domnul Zhao Lei, Consilierul Ambasadei Chinei în România.

Cele două părți au convenit că China și România ar trebui să continue prietenia tradițională, să moștenească și să dezvolte Parteneriatul amplu de prietenie și cooperare dintre China și România pentru a aduce mai multe beneficii oamenilor din ambele țări. Ambasadorul Jiang a apreciat contribuția României la promovarea relațiilor China-UE în timpul președinției rotative UE. Cele două părți consideră, de asemenea, că China și UE sunt parteneri strategici cuprinzători, care se pronunță pentru multilateralism și comerț liber și susțin ordinea economică internațională bazată pe reguli. China și UE împărtășesc o gamă largă de interese comune și ar trebui să consolideze comunicarea strategică și să aprofundeze cooperarea în toate domenile, care nu va fi numai în beneficiul relațiilor China-UE, ci va ajuta și la pacea, stabilitatea și dezvoltarea mondială.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro