Expoziția de Materii Prime, Țesături și Accesorii pentru Industria Textilă din China și Europa Centrală și de Est a avut loc în România

2019/06/03

La 31 mai 2019, la Centrul Expozițional Romexpo, România, a fost deschisă Expoziția de Materii Prime, Țesături și Accesorii pentru Industira Textilă din China și Europa Centrală și de Est - HOLDE TEXTIL EXPO. Expoziția a fost găzduită de Federația Patronală a Textilelor, Confecțiilor și Pielăriei, Camera de Comerț și Industrie România-China, Camera de Comerț și Industrie a județului Ilfov, susținută de Ministerul Economiei al României și Ministerul pentru mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Comitetul Managerial al Târgului Oriental de Mătase din China și Centrul de Dezvoltare a Comerțului Exterior Ningbo, care a fost reprezentat de companii chineze.

La expoziție au participat 57 de expozanți din China, Moldova, Belarus și Bulgaria, printre care și 42 de companii chineze din provinciile Zhejiang și Jiangsu. Produsele expuse au inclus în principal materiale textile, accesorii și echipamente auxiliare.

Ambasadorul Chinei în România dna Jiang Yu și consilierul economic și comercial al Ambasadei dl Guan Gang au vizitat expoziția și expozanții acesteia. Ambasadorul Jiang Yu a declarat că companiile chineze au luat inițiativa de a deschide noi piețe în România, care este o țară importantă de-a lungul drumului "Belt and Road" și au făcut noi încercări de a promova dezvoltarea comerțului textil chino-român și de a diversifica canalele de cooperare de capacitățile producției internaționale. România are avantajele și potențialul de a dezvolta industria textilă și a confecțiilor textile. Industria textilă chinezo-română are o complementaritate puternică și astfel sperăm că întreprinderile chineze vor depune eforturi persevective pentru dezvoltarea și stabilirea unui parteneriat cu industriile textile din românia și din țările din imediata vecinătate, să se unind eforturile pentru constituirea României ca centrul de distribuție a materiilor prime textile pe piața din jur, consolidând în continuare statutul României ca bază de producție a articolelor de îmbrăcăminte pentru piața UE, să contribuie astfel la extinderea cooperării economice și comerciale dintre China și România.

România este cel mai mare producător de îmbrăcăminte din Europa Centrală și de Est, cu o valoare anuală de export de aproximativ 6 miliarde de euro, iar mai mult de 80% din materiile prime și accesoriile textile trebuie importate. Această expoziție este cea mai mare expoziție profesională de țesături și accesorii de îmbrăcăminte din Europa Centrală și de Est, care a prezentat în mod direct accesoriile textile bogate ale Chinei în fața întreprinderilor de îmbrăcăminte din România, ceea ce va ajuta la deschiderea unei noi direcții de dezvoltare pentru schimburi și cooperări ale industriile textile și de confecții din cele două țări.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro