Ambasadorul Jiang Yu s-a întâlnit cu Președintele Curții de Conturi a României, dl Mihai Busuioc

2019/05/15

La data de 15 mai 2019, Ambasadorul Chinei în România, dna Jiang Yu, s-a întâlnit cu Președintele Curții de Conturi a României, dl Mihai Busuioc.

Ambasadorul Jiang a spus că Curtea de Conturi a României joacă un rol important în viața politică și dezvoltarea socială a țării și a menținut contacte strânse cu Oficiul Național de Audit al Republicii Populare Chineze pentru o perioadă lungă de timp. Cele două părți au desfășurat schimburi și cooperări prietenoase privind managementul planului de audit, auditurile asupra întreprinderilor de stat și punerea în aplicare a acordurilor bilaterale de cooperare. Anul acesta marchează cea de-a 70-a aniversare a stabilirii relațiilor diplomatice dintre China și România și aniversarea a 15 ani de la stabilirea Parteneriatului amplu de prietenie și cooperare dintre China și România. Relațiile bilaterale au parte de oportunități importante de dezvoltare. Cele două părți ar trebui să profite de oportunitatea istorică pentru a promova în continuare cooperarea pragmatică și a transforma avantajele tradiționale de prietenie ale celor două țări în rezultate tangibile, aducând beneficii reale celor două popoare. China este dispusă să colaboreze cu România pentru a utiliza platformele ”Belt and Road” și Cooperarea în format ”16+1” pentru a consolida continuu schimburile și cooperarea în domeniul auditului și în alte domenii, îmbogățind continuu conținutul relațiilor bilaterale.

Ambasadorul Jiang a mai spus că președintele Busuioc este un vechi prieten al poporului chinez și a contribuit pozitiv la promovarea cooperării dintre cele două țări și la sporirea prieteniei dintre cele două popoare. Ambasada Chinei în România acordă o importanță deosebită rolului Curții de Conturi a României și rolului personal al președintelui acesteia și este dispusă să sprijine activ schimburile și cooperarea dintre cele două părți la toate nivelurile.

Dl Busuioc a spus că guvernele succesive ale României susțin ferm dezvoltarea relațiilor de prietenie și cooperare cu China și partea română dorește să profite de ocazia ”dublei aniversări” pentru a impulsiona cu un pas mai mare dezvoltarea relațiilor chino-române și pentru a promova cooperarea proiectelor mari în domeniul infrastructurii energetice și de transport în vederea obținerii rezultatelor substanțiale. Partea română salută cu entuziasm întreprinderile chineze să investească și să participe la construcții economice. Prin îmbunătățirea continuă a nivelului cooperării pragmatice bilaterale, prietenia dintre cele două țări va deveni mai puternică. Dl Busuioc va efectua o vizită în China în fruntea unei delegații pentru a discuta cu partea chineză continuarea implementării acordului bilateral de cooperare privind activitatea de audit între China și România și consolidarea schimburilor în domenii conexe. Curtea de Conturi a României este dispusă să joace un rol activ și pozitiv în consolidarea și dezvoltarea continuă a relațiilor cooperării prietenoase dintre România și China.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro