Ambasadorul Chinei în România s-a întâlnit cu Inspectorul General al Poliției Române Benone-Marian Matei

2021-08-03 00:07

Pe data de 30 iulie 2021, Ambasadorul Chinei în România, doamna Jiang Yu s-a întâlnit cu Inspectorul General al Poliției Române, domnul Benone-Marian Matei pentru a face schimb de opinii aprofundate cu privire la aspecte precum cooperarea poliției dintre cele două țări și securitatea instituțiilor chineze în România. La întâlnire au participat Atașatul Militar al Ambasadei, domnul Qu Huijiang, reprezentant al departamentului Economic și Comercial și Adjunctul Inspectorului General al Poliției Române, doamna Carmen Camelia Țuicu.

 

 

Ambasadorul Jiang a comentat în mod activ schimburile polițienești și cooperarea dintre cele două țări și a apreciat rolul important de sprijin jucat de poliția celor două țări în promovarea dezvoltării relațiilor bilaterale și promovarea cooperării practice. Ea a mulțumit Poliției Române pentru că a oferit o garanție solidă de securitate instituțiilor chineze care operează în România și a subliniat că speră că Poliția Română va lua măsuri suplimentare concrete pentru a consolida protecția instituțiilor și a personalului chinez în noile circumstanțe. Ambasada Chinei în România este dispusă să mențină un contact strâns și să îmbunătățească interacțiunea cu Poliția Română pentru a asigura dezvoltarea fără probleme a cooperării practice dintre cele două țări în diferite domenii.

 

Benone-Marian Matei a menționat că România și China se bucură de o prietenie tradițională, iar poliția din cele două țări s-a bucurat întotdeauna de o relație de cooperare bună. Poliția Română acordă o mare importanță siguranței instituțiilor și personalului chinez din România. Partea română dorește să consolideze cooperarea cu Ambasada Chinei în România, să intensifice activitatea și să ia măsuri practice și eficiente, oferind o securitate și sprijin eficient pentru instituțiile și personalul chinez din România.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro