Ambasadorul Jiang Yu s-a întâlnit cu Președintele UZPR Doru Dinu Glăvan

2020-06-17 20:35

La data de 15 iunie 2020, Ambasadorul Chinei în România, doamna Jiang Yu, s-a întâlnit cu Președintele Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, dl Doru Dinu Glăvan, pentru a face schimb de opinii cu privire la cooperarea mass-media dintre cele două țări.

Mai întâi de toate, doamna Jiang Yu a transmis salutări cordiale domnului Glăvan din partea conducerii Asociației Jurnaliștilor din Întreaga Chină, menționând că semnarea oficială a acordului de schimb și cooperare dintre cele două organizații este o continuare a schimburilor culturale și interumane dintre țările noastre, ceea ce va ajuta la îmbunătățirea în continuare a schimburilor și învățării reciproce între mass-media din cele două țări și va pune bazele solide pentru viitoarea cooperare aprofundată dintre cele două părți. AJÎC este dispusă să discute cu UZPR măsuri concrete pentru un schimb mai strâns de informații și să aducă împreună cooperarea și schimburile de presă bilaterale la un nou nivel.

Jiang a subliniat că mass-media joacă un rol important în aprofundarea înțelegerii reciproce dintre cele două popoare și în îmbunătățirea legăturilor dintre oamenii din China și România. Ambasada Chinei în România este dispusă să consolideze în continuare comunicarea și coordonarea cu UZPR, să stabilească relații amicale extinse și să coopereze cu mass-media română, să încurajeze mass-media din cele două țări să prezinte publicului informații despre țara celuilalt într-un mod obiectiv, veridic și într-o manieră cuprinzătoare, ducând mai departe prietenia chino-română și consolidând fundamentul social al prieteniei.

Glăvan a mulțumit Ambasadei pentru sprijinul acordat pe termen lung și a exprimat că UZPR a acordat întotdeauna o mare importanță consolidării schimburilor cu partea chineză. Aceasta ar dori să aprofundeze în continuare cooperarea prietenoasă cu AJÎC, ca prin influența sa, să facă mai mulți reprezentanți mass-media și oameni din România să cunoască mai multe despre China și astfel să joace un rol activ în promovarea prieteniei tradiționale și în aprofundarea cooperării reciproc avantajoase dintre cele două țări.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro