Ambasadorul Jiang Yu, împreună cu reprezentanții întreprinderilor chineze din România și a comunității de chinezi din România au donat autorităților din București materiale de prevenire a epidemiei

2020-03-24 18:00

La data 21 martie 2020, Primaria Generala a Municipiului București a organizat o ceremonie de predare a donației materialelor de prevenire a epidemiei din partea întreprinderilor chineze din România și a reprezentanților comunității de chinezi din România. La eveniment a participat Ambasadorul Chinei în România, dna Jiang Yu, Primarul Municipiului București, dna Gabriela Firea, donatori, reprezentanți ai mass-media, un total de aproximativ 20 de persoane.

   

Recent, situația epidemică a COVID-19 în Europa a devenit una severă, iar chinezii din România au lansat voluntar o donație de materiale de prevenire a epidemiei către departamentele relevante din România.

Primarul Firea a prezidat ceremonia și a declarat că, în calitate de capitală a României, Bucureștiul a devenit unul dintre cele mai afectate orașe din România, iar cele 19 spitale de sub guvernul municipal se confruntă în prezent cu deficiența de materiale medicale. Guvernul Municipiului București a mulțumit Ambasadei Chinei pentru răspunsul prompt la cererea autorităților și a mulțumit întreprinderilor finanțate de China și comunității de chinezi din România pentru asistența lor promptă în donarea materialelor de prevenire a epidemiei. Autoritățile municipale vor distribui rapid, pentru protecția spitalelor și a personalului medical aceste materiale, care reprezintă prietenia profundă și gândurile bune ale părții chineze. Guvernul orașului București apreciază foarte mult realizările Chinei în lupta împotriva epidemiei și este dispus să comunice în continuare cu China și să consolideze continuu cooperarea la nivel politic, economic, cultural și de sănătate.

Ambasadorul Jiang a declarat presei că poporul din China și cel din România sunt buni prieteni și parteneri care se ajută reciproc. Când China a fost lovită de epidemia de pneumonie a noului tip de coronavirus, a primit mesaje de condoleanțe din partea Președintelui României, a Prim-ministrului, a Ministrului de Externe și a altor lideri, la fel a primit gândurile bune și sprijinul tuturor sectoarelor societății, a primit materiale pentru prevenirea epidemiei donate de către județele și orașele locale precum Tulcea, Mioveni, companii conexe și oameni prietenoși. Corul de copii ”Allegro” din România a înregistrat videoclipuri cu cântece chinezești care să înveselească China în numele copiilor români, au transmis cele mai bune urări copiilor și adolescenților chinezi, iar filmulețele au strâns aproape 30 de milioane de vizualizări pe rețelele de socializare chineze, emoționând milioane de internauți și copii chinezi. Pe măsură ce epidemia din România a început să se agraveze, comunitatea de chinezi din România a luat imediat măsuri și a încercat să găsească modalități de a dona materiale medicale și de prevenire a epidemiei, nu numai pentru a transmite sentimentele prietenoase ale poporului chinez față de poporul român, dar și pentru a-și exprima prin acțiuni concrete sprijinul activ pentru lupta României împotriva epidemiei. Epidemia a demonstrat pe deplin că omenirea este o comunitate cu un viitor comun. Noi vom sta ferm cu poporul român, suntem siguri că poporul român este puternic și curajos și va depăși cu siguranță epidemia cât mai curând posibil.

Canalul local de știri Digi 24 și alte mass-media, precum și contul de facebook al primarului Gabriela Firea au transmis în direct ceremonia de predare a materialelor, care a câștigat laude și vorbe bune din partea localnicilor.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro