Ambasada Chinei în România a organizat un forum cu ocazia Anului Nou pentru comunitatea de chinezi din România

2020-01-04 04:50

La data de 2 ianuarie 2020, Ambasada Chinei în România a organizat un forum cu ocazia Anului Nou pentru comunitatea de chinezi din România. Ambasadorul Jiang Yu, Ministru-Consilier Tu Jiang, Consilierul Zhao Linxiang, Consilierul Zhang Jian și Consilierul Zhao Li, reprezentanți ai comunității chineze, mass-media chineză și reprezentanți ai agențiilor de turism, un total de peste 40 de persoane au participat la eveniment.

În discursul său, Ambasadorul Jiang a felicitat comunitatea de chinezi din România cu ocazia Anului Nou, afirmându-le și mulțumindu-le pentru eforturile lor active în promovarea relațiilor chino-române din ultimul an și contribuțiile lor speciale la protejarea imaginii și demnității țării.

Ambasadorul Jiang a declarat că în 2019, confruntându-se cu situația internațională complicată și luând în considerație noile provocări și probleme ale relațiilor chino-române, China a continuat să protejeze ferm interesele și demnitatea națională, a arătat imaginea Chinei ca o țară mare responsabilă și a modelat activ, a ghidat și a promovat continuu relațiile chino-române, eliminând interferențele. Am organizat activități festive cu ocazia „Dublei aniversări” pe tot parcursul anului și am semnat documente de cooperare cu partea română în șase domenii. Parcul Științific și Tehnologic pentru Agricultură China-România, Centrul de Medicină Tradițională Chineză și sucursala Bank of China s-au deschis succesiv și cooperarea pragmatică dintre cele două țări s-a aprofundat, iar aceste activități au avut loc și datorită participării și contribuției comunității de chinezi din România. Am avut contacte ample cu liderii și elitele române din toate domeniile, am continuat și am deschis o nouă situație în relațiile chino-române. Ne-am confruntat cu dificultăți, am îndrăznit să luptăm, am făcut publice pe larg ideile de dezvoltare și propunerile de politici ale Chinei și ne-am străduit să obținem înțelegerea, recunoașterea și sprijinul tuturor categoriilor de cetăţeni din România pentru a atinge obiective comune de dezvoltare în căutarea unei cooperări reciproce avantajoase.

Ambasadorul Jiang a subliniat că anul 2020 va fi un an semnificativă de marcare pentru procesul de renaștere a poporului chinez. Trebuie să menținem încrederea și spiritul de luptă, să avansăm, să înlăturăm influența și interferența factorilor interni și externi complexi, să continuăm să deschidem noi perspective pentru diplomația țării majore cu caracteristici chineze și să servim dezvoltării interne și diplomației generale. Ar trebui să profităm de oportunitatea acestui an special al relațiilor China-UE pentru a promova către o nouă etapă de depășiri și realizări relațiile chino-române.

Participanții au declarat că, în ultimul an, numărul mare de chinezi din România, au acordat o atenție deosebită dezvoltării relațiilor chino-române și au participat activ la seria activităților festive cu ocazia „Dublei aniversări”, care au sporit considerabil mândria și coeziunea națională și și-au exprimat încrederea în perspectiva dezvoltării relațiilor chino-române. În anul care vine, comunitatea chineză va continua să lucreze sub sprijinul Ambasadei Chinei pentru a promova cauza dezvoltării, a servi dezvoltarea patriei, a contribui pozitiv la comunitatea locală, a construi o imagine bună a poporului chinez și să promoveze dezvoltarea relațiilor bilaterale și a cooperării pragmatice la un nou nivel.

Ambasada Republicii Populare Chineze în România
http://www.chinaembassy.org.ro